2019-07-19 15:19

Cătălin Voicu, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare cu EXECUTARE

 |  09:28
Cătălin Voicu, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare cu EXECUTARE

Cătălin Voicu, fostul senator PSD, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare. A fost acuzat de intervenții la conducerea Electrica pentru ca o firmă să primească preferențial contracte.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost trimis în judecată în acest dosar în noiembrie 2014, de procurorii DNA. L-au acuzat de complicitate la abuz în serviciu, faptă pe care a comis-o în perioada în care era consilier la Departamentul Securităţii Naţionale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2004-2005, Cătălin Voicu, folosindu-se de funcţiile de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, a intervenit la directorul Electrica din acea perioadă, Nicolae Coroianu, şi la directorul economic să acorde contracte firmei Tech Safety pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare Electrica, Electrica Serv şi SISE Moldova aveau produse pe stoc peste necesar şi la preţuri supraevaluate de la acelaşi furnizor.

În urma acestor intervenţii, Nicolae Coroiu a dispus funcţionarilor din subordine, iar Petru Andronache a aplicat aceste dispoziţii privind achiziţii publice de echipament individual de protecţie şi echipament de lucru în valoare totală de 14.750.685 de lei (fără TVA) de la societatea Tech Safety.

Echipamentele au fost achiziţionate la un preţ supraevaluat, fără a se organiza vreo procedură de achiziţie publică, fiind prin încredinţare directă, fără a exista o negociere a preţului, care a fost stabilit potrivit intereselor furnizorului.

Astfel, au fost încheiate 77 de contracte cu firma Tech Safety, facturile pentru echipamentele livrate fiind achitate în regim de urgenţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-29Parerea ta...

HORUS
29 Iun 2018

asta chiar ca a muncit la greu pentru un "stat paralel"!
NEGRO
29 Iun 2018

Domnul General (facuyt la apelul de seara!) Catalin Voicu si-a doriit din totdeauna sa deviuna ministrul justitiei pentru oligarhii care au devalizat Romania dupa lovilutia din 1989. N-a reusit. Si-a impins sofeorul, domnul Serban Nicolae, omul cu fruntea ingusta, drept in Parlamentul Romaniei. Aceasta creatura are ceva de rezolvat de la ceea ce ar fi putut fi inainte de aceasta, forumul legislativ al Romaniei. Dar n-a fost sa fie. Domnul Serban Nicolae, omul care a trecut printr-o facultate de drept (particulara!) fara de nici un folos, are ceva de rezolvat pentru albirea devalizatorilor sus mentionati. Il avertizam pe seful de atelaj ca nu se poate amesteca in treburile justitiei. Aici e vorba despre oameni si pentru oameni. Ori un animal politic pur sange, cum se autointituleaza personajul in cauza, nici nu poate avea acces. Sa reflecteze putin la cest lucru. Altminteri va trtebui sa ne debarasam de dansul. Si o vom face!
SE AUDEEEEE?
29 Iun 2018

Șerbănele....”frumosule”, încrezutule, fălcosule, închipuitule.....ORDINARULE! ȘEFUL TĂU A LUAT 7 ANI CU EXECUTARE! SPRE SĂ TE DUCI ȘI TU DUPĂ EL!
LEVST.
29 Iun 2018

Cu aceasta condamnare(alaturi de alte cateva , recente) , Justitia romana da impresia ca si-a intrat in mana si ca merita sa fie scrisa cu "J", dar-realistic- are restante uriase si de importanta pana la cer, as mentiona cazul Iliescu (genocid factual si organizarea statului mafiot) si -apoi- cazurile a TOTI pres-edintii, pm-ii si alte cateva inalte functii, a Romaniei, cei care practic au adus Romania la limita la care este este...
LEVST.
29 Iun 2018

totusi nu vad nimic zis destre recuperari banesti, confiscare de avere, oricum, per total vorbind, "castigata" illegal, ca la mai toti "mai-marii" natiei...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray