2020-07-02 19:50

Caz REVOLTĂTOR la Vaslui: Fată violată, trimisă acasă înapoi la AGRESOR

 |  21:47
Caz REVOLTĂTOR la Vaslui: Fată violată, trimisă acasă înapoi la AGRESOR

A fost deschisă o anchetă internă, marți, la IPJ Vaslui, după ce polițiștii care au preluat cazul fetei de 15 ani, agresate sexual de tatăl vitreg, au trimis victima și agresorul în aceeași locuință, din comuna Grivița, deși copila anunțase la 112 că a fost violată.

Polițiștii care au acționat în cazul minorei de 15 ani din comuna Grivița violate de tatăl vitreg sunt verificați de către colegii de la Compartimentul Control Intern. Cercetările în dosarul privind săvârșirea infracțiunii de viol sunt coordonate de un procuror.

„Cu privire la modul de acțiune al polițiștilor în această cauză, referitor la măsurile care trebuiau luate pentru protecția minorei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificări prin Compartimentul Control Intern", se arată într-un comunicat transmis, marți, corespondentului MEDIAFAX, de către IPJ Vaslui.

Potrivit comunicatului, polițiștii au fost sesizați despre viol chiar de către victimă, prin 112, nu de către mama ei, așa cum se precizase inițial.

„În data de 17 august, ora 20.12, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată prin apel la numărul 112, de către o minoră în vârstă de 15 ani, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de viol", se arată în comunicatul IPJ Vaslui.

Potrivit sursei citate, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală fac cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de viol, iar cercetările sunt coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Potrivit unor informaţii mama fetei ar fi refuzat ajutor din partea DGASPC Vaslui, care face propria anchetă.

„Momentan nu avem acces la informaţiile de la Medicina Legală, colegii noştri au primit informaţii preliminare şi urmează a se stabili planul de măsuri”, a declarat, la rândul său, Ionuţ Dănilă, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Întrebat de ce fata nu beneficiază de o măsură de protecţie socială, Dănilă a explicat că există un refuz din partea mamei.

Practic, în prezent, mama și fiica locuiesc în aceeași casă cu cel bănuit că a agresat sexual copila de 15 ani, împotriva căruia nu s-a luat nicio măsură, el fiind doar bănuit de comiterea faptei.

Asistenţii sociali urmează să facă o evaluare iniţială a cazului şi să stablilească dacă este vorba şi despre un caz de neglijenţă din partea mamei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-20Parerea ta...

TIPIC ROMANESC
21 Aug 2019

Câți dintre polițiști își dau acum cu caschetele lor de pământ pentru munca lor de proasta calitate ? Legiuitorul este în vacanta o știm cu toții iar a sa roba murdara este pusa în cui. Asta se întâmplă atunci când polițiști nu cunosc regulamentul interior și legile tarii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz