2020-04-08 00:18

Cazul Caracal! Detalii șocante din dosar. Mașina era o capcană, iar casa o fortăreața

 |  22:03
Cazul Caracal! Detalii șocante din dosar. Mașina era o capcană, iar casa o fortăreața

Noi detalii șocante în rechizitoriul lui Gheorghe Dincă. Luiza ar fi fost chinuită timp de trei zile de criminal, legată cu cureaua și violată și de complicele acestuia.

Bărbatul, acuzat oficial de uciderea Alexandrei și a Luizei, a fost trimis în judecată pentru cinci infracțiuni. Mai mult, Luiza ar fi fost chinuită timp de trei zile de criminal, legată cu cureaua și violată și de complicele acestuia. După aproape șase luni, principalul suspect a fost trimis azi în judecată. Mâine va fi dus din arestul poliției, la Penitentciarul din Olt.

Proifler-ul poliției a declarat că Dincă a povestit în detaliu și că detaliile fac diferența, iar dacă cineva se așteptă ca declarațiile să fie menținute în același format se înșeală. Profilerul susține că Dincă nu spune adevărul și că are inteligență interpresonală.  Așa cum am menționat în raport, din punctul meu de vedere, pe care la-m susținut științific în data de 1 noiembrie și în data de 8, el dispune de inteligență interpersonală, școala vieții.

Ce l-a determinat pe Dincă să omoare cele două fete?

Într-un comunicat remis miercuri, DIICOT explică modul în care Dincă a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie 2019.

"La data de 24.07.2019, în jurul orelor 10,00-10,15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul Gheorghe Dincă a observat-o pe victima Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire şi constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu maşina proprie, "la ocazie", spre Liceul 'Mihai Viteazul' din municipiul Caracal. Inculpatul a determinat victima să se urce în autoturismul său, pe locul din dreapta spate, şi în continuare, pentru a-i întări convingerea cu privire la realitatea celor susţinute, s-a deplasat cu aceasta până în zona liceului din Caracal, unde a oprit, şi, utilizând violenţa fizică şi verbală, a imobilizat-o, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranţă a banchetei din spate", spun procurorii.

Anchetatorii arată că Dincă a transportat victima cu autoturismul la locuinţa sa din Caracal (prin răpire, contrar voinţei victimei, care s-a opus şi a strigat după ajutor), aceasta fiind în imposibilitate să coboare întrucât era legată de bancheta din spate, iar portierele şi geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de bărbat. Pe drum, acesta a aruncat telefonul victimei în zona strada Ştrandului din Caracal.

Profilerul poliției susține că însigurarea de familie, nu însingurarea progresivă și ruperea relațiilor de familie au fost cauzele pentru care Dincă a recurs la aceste gesturi. El a spus așa: "Eu nu îmi aduc aminte de fetele pe care le-am aruncat acolo". Asta ne arată depersonalizare, o modalitate mai ușoară să suporte presiunea în momentul în care depersonalizează victimele.

Profilerul a declarat că Dincă știa cum le cheamă pe fete, dar în momentul în care pomenești un nume, pomnești despre o realitate sufletească și atunci asta te deranjează.

Pe 25 iulie 2019 în jurul orei 12.00 „observând că aceasta (Alexandra - 15 ani -n.r.) a reuşit să-şi desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se şi de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, cu intenţie,  i-a aplicat acesteia cel puţin o lovitură cu pumnul în zona capului şi în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”, se arată în rechizitoriul trimis instanţei. Înainte însă Dincă  a telefonat familiei victimei căreia i-a comunicat că fata a părăsit „voluntar” teritoriul României, Dincă le-a spus anchetatorilor că s-a preocupat să scape de cadavru imediat după ce a ucis-o pe tânără.

"În jurul orelor 13.00, după ce a comis infracţiunea de omor calificat asupra victimei minore M.M.A., în locuinţa sa din municipiul Caracal, Judeţul Olt, în scopul ascunderii noii infracţiuni de omor pe care o săvârşise, a ars cadavrul victimei, punându-l în acelaşi butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale şi pe care îl folosise şi în cazul victimei precedente (Luiza Melencu-n.red.). Cenuşa şi resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineaţa zilei de 26.07.2019, la orele 06.00, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal", arată procurorii. Luiza, legată cu lanţul de pat, violată în mod repetat. A fost arsă ca şi Alexandra Procurorii susţin că şi Luiza Melencu (18 ani) a fost ţinută captivă mai multe zile.

În tot acest timp a fost violată de mai multe ori de Dincă. "Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14 - 17.04.2019 (în locuinţa sa din municipiul Caracal, judeţul OLT) prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală ţinând-o permanent imobilizată de pat cu un lanţ metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini şi la picioare cu sfoară/ bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de „trafic de persoane”. În aceeaşi perioadă, în baza unei unice rezoluţii infracţionale, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, inculpatul G.D. a întreţinut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M.L.M., în vârstă de 18 ani", arată procurorii. 

Anchetatorii susţin că la unul dintre violuri a participat şi un complice, Ştefan Risipiţeanu. Şi el este arestat.  Anchetatorii susţin că Luiza a fost ucisă după ce a incercat să se opună unui nou viol. "În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, inculpatul G.D. i-a aplicat, cu intenţie, victimei M.L.M., multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul şi cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia. Ulterior, după ce a constatat decesul victimei, în scopul ascunderii infracţiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale. Cenuşa, fragmentele osoase şi celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate şi abandonate în vegetaţie, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal", se arată în document. Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru 8 infracţiuni, a anunţat miercuri Parchetul General, care spune că procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul în cazul „Caracal”.

Gheorghe Dincă, aflat în prezent în arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru opt infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracţiuni, omor calificat - două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte - două infracţiuni. Astfel, Dincă este acuzat oficial de procurori că le-a ucis le Alexandra Măceşanu, de 15 ani, şi pe Luiza Melencu, de 19 ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-16Parerea ta...

HAHALERE
17 Ian 2020

Nu se rezolva . Cica a plecat un avion de la licurici , in turcia . In ziua disparitiei . Mai este si limbi a lui Iordache damblagiu . Si deci miroase si iedute duse la Belina
COMISARUL PARAIPAN
17 Ian 2020

oameni buni de 30 de ani se intampla chestiile astea cu pedofilia si traficul de minori pentru organe si prostitutie.De ce tocmai acum asa de tarziu se dezbate subiectul? ce ati facut in ultimii 30de ani .La hotelul RIN GRAND e full de panarame minore si pesti si tot acolo vin medici chirurgi din Turcia cica fac "conferinte".....bla bla blaaaaaa.tot acolo mergeau si PSD-istii sa mai traga una mica cu minorele.Plus ca Europa e plina de persoane traficate,vezi cazul cu tiganii-proxeneti de la Ialomita si scandalul cu 120de arestari din ANGLIA prin interpol
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine