2020-02-24 14:10

Cazul CARACAL. Oasele găsite în pădure sunt prea arse; INML nu poate spune dacă ele au aparținut Luizei MELENCU

 |  11:09
Cazul CARACAL. Oasele găsite în pădure sunt prea arse; INML nu poate spune dacă ele au aparținut Luizei MELENCU

DIICOT anunţă că a primit de la Institutul Naţional de Medicină Legală constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare în urma expertizării unei părţi dintre probele ridicate de la liziera de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

„Având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico-chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN", arată DIICOT, într-un comunicat de presă. Altfel spus, INML nu poate confirma că fragmentele osoase au aparținut Luizei Melencu, cea de-a doua victimă a lui Gheorghe Dincă.  

Anterior, raportul preliminar de expertiză medico-legală antropologică a arătat că fragmentele osoase examinate, care au fost găsite la liziera pădurii, provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi sunt altele decât cele descoperite la locuinţa lui Gheorghe Dincă, despre care s-a confirmat că sunt rămăşiţele Alexandrei Măceşanu.

Procurorii au reiterat, sâmbătă, solicitarea către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" să efectueze, în continuare, în regim de urgenţă expertiza genetică judiciară asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cazul Caracal.

DIICOT preciza, în 6 august, că în cenuşa găsită la liziera de pe traseul Călăraşi-Bucureşti, loc indicat de inculpatul Gheorghe Dincă, au fost identificate fragmente osoase şi dinţi care, potrivit medicilor legişti, ar fi de natură umană.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, declara, în 5 august, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenuşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-17Parerea ta...

JIGODIE
18 Aug 2019

Un criminal isi bate joc de toate autoritatile statului si criminaliisti . Are increngaturi si complici mari
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine