2020-07-11 18:10

CCR a decis: ordonanța ce reglementează starea de alertă este constituțională, dar nu poate restrânge drepturi și libertăți!

 |  12:32
CCR a decis: ordonanța ce reglementează starea de alertă este constituțională, dar nu poate restrânge drepturi și libertăți!

Judecătorii Curții Constituţionale au dat o decizie interpretativă pe Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004, care reglementează starea de alertă. Curtea a decis că OUG este constituțională, dar nu poate să restrângă drepturi și libertăți ale cetățenilor.

CCR a fost sesizată de Avocatul Poporului, care argumentează că restrângerea de drepturi și libertăți fundamentale se poate face doar prin lege, nu prin ordonanță de urgență sau hotărâre de guvern.

Şedinţa Curții Constituționale de miercuri dimineață s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă. În sală au fost prezenţi doar preşedintele CCR, Valer Dorneanu, un magistrat asistent, precum şi reprezentanţii Avocatului Poporului şi ai Ministerului Public.

OUG 21/2004 a fosta atacată la CCR de Avocatul Poporului. Delegarea unor atribuţii de legiferare către autorităţi administrative având ca finalitate restrângerea exerciţiului unor drepturi sau libertăţi fundamentale încalcă principiul separaţiei puterilor, precum şi prevederile constituţionale potrivit cărora Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a ţării, a argumentat Avocatul Poporului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-13Parerea ta...

MUNCA DE PROASTA CALITATE.
13 Mai 2020

Facem pariu pe un EURO ca politicieni romani nu sau documentat cu absolut nimic o alta parte mai înguști la minte nici nu au citit ceea ce votează.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz