2020-06-06 23:52

CCR a DECIS: Persoanele de același sex formează o FAMILIE

 |  18:33
CCR a DECIS: Persoanele de același sex formează o FAMILIE

Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat, joi, motivarea deciziei in cazul Coman-Hamilton, cei doi barbati casatoriti in Belgia care au cerut Romaniei sa le recunoasca statutul de soti.

In motivare, judecatorii CCR precizeaza clar ca familiile bazate pe cupluri de acelasi sex sunt recunoscute si protejate de Constitutia Romaniei."In aceasta lumina, aplicand cele dispuse de instanta europeana in interpretarea normelor europene, Curtea Constitutionala constata ca relatia pe care o are un cuplu format din persoane de acelasi sex intra in sfera notiunii de viata privata, precum si a notiunii de viata de familie, asemenea relatiei stabilite intr-un cuplu heterosexual, fapt ce determina incidenta protectiei dreptului fundamental la viata privata si de familie, garantat de art.7 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, de art.8 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si de art.26 din Constitutia Romaniei.Bucurandu-se de dreptul la viata privata si de familie, persoanele de acelasi sex, care formeaza cupluri stabile, au dreptul de a-si exprima personalitatea in interiorul acestor relatii si de a beneficia, in timp si prin mijloacele prevazute de lege, de o recunoastere legala si judiciara a drepturilor si indatoririlor corespunzatoare (a se vedea, in acest sens, si hotararea Curtii Constitutionale din Italia - Ordinanza n.4/2011, publicata in Gazzetta Ufficiale nr.2 din 12 ianuarie 2012) ", se arata in motivarea publicata de CCR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-27Parerea ta...

ANONIM
27 Sep 2018

O decizie în care se invocă documente internaționale ce se referă la drepturile omului ce contravine deciziei CCR referitoare la legea e organizare a referendumuli , ce este publicată în preajma desfășurării referendumului ? Opinați că se poate zice CCR s-a implicat în dezbaterea referitoare la tema referendumului care este de fapt despre "căsătoria între soți" prin astfel de decizii cu concluzii contrarii sau că actuala componență a CCR încearcă să propună rezultatul referendumului "antepronunțându-se" într-o altă speță despre aceeași chestiune ? Opinați că de fapt astfel de decizii ale CCR constată inutilitatea judecătorilor de la CCR în funcțiile de judecători la CCR ?
ANONIM
27 Sep 2018

Opinați că inutilitatea judecătorilor de la CCR este evidentă că este păguboasă pentru bugetele publice îndeosebi în astfel de de spețe cum este și cea a referendumuli despre "căsătoria între soți" , cu responsabilități în cheltuirea ineficientă a banilor publici ?
ANONIM
27 Sep 2018

Totuși democrația costă ? Opinați că judecătorii de la CCR și inițiatorii referendumului ar mai fi avut funcțiile și inițiativa referendumului în lipsa democrației ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine