2019-10-18 22:44

CCR, după întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia: S-au cerut lămuriri

 |  15:57
CCR, după întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia: S-au cerut lămuriri

CCR transmite că, în cursul întâlnirii cu delegaţia Comisiei de la Veneția, reprezentanţii CCR au fost întrebați despre circumstanțele scrisorii transmise instituțiilor europene prin care erau reclamate presiuni asupra judecătorilor Curţii.

"In data de 11 iunie 2018, preşedintele Curţii Constituţionale a României, domnul prof.univ.dr. Valer DORNEANU, a avut o întâlnire de lucru cu delegaţia Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), compusă din domnul director Thomas MARKERT, Secretar al Comisiei de la Veneția, doamna Hanna SUCHOCKA, Președinte de onoare al Comisiei de la Veneția, doamna Artemiza CHISCA - șeful Diviziei Instituții Democratice a Comisiei de la Veneția, domnul Kaarlo TUORI, membru al Comisiei de la Veneția (Finlanda), domnul Nicolae ESANU, membru supleant al Comisiei de la Veneția (Republica Moldova), domnul Jean-Claude SCHOLSEM, membru supleant al Comisiei de la Veneția(Belgia)", transmite CCR.

"La întâlnire au participat din partea Curţii Constituţionale, doamnele judecător Mona-Maria PIVNICERU și Simona-Maya TEODOROIU și domnii judecător Petre LĂZĂROIU și Daniel Marius MORAR, precum și doamna Claudia-Margareta KRUPENSCHI, prim-magistrat-asistent delegat, director al cabinetului preşedintelui, doamna Senia Mihaela COSTINESCU și domnul BENKE Károly, magistrați-asistenți șefi. În cursul întrevederii s-au purtat discuții referitoare, în esență, la unele aspecte de constituționalitate care s-au ridicat pe parcursul procesului legislativ de elaborare a legilor de modificare și completare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii', menționează sursa citată.

De asemenea, delegaţia Comisiei de la Veneţia a solicitat celor prezenţi lămuriri în legătură cu circumstanțele scrisorii adresate de către Curtea Constituțională Comisiei de la Veneția, Secretarului Consiliului Europei și Președintelui Conferinței Curților Constituționale Europene cu privire la presiunile exercitate asupra sa și îndemnurile publice la nerespectarea deciziilor Curții Constituționale, precizeaza CCR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-12Parerea ta...

CCR6
12 Iun 2018

ccr slugoii lui dragnea infractorul recidivist.dragnea dorneanu iordache au complotat.exista dovezi.dragnea a facut presiuni adupra lui dorneanu.pot fi arestati imediat.iordache a fost cureaua de legatura.plus toader senilul asta a avut rolul de pres.
JUSTITIABILUL
12 Iun 2018

Pentru eliminarea deficienţelor existente in aplicarea JUSTITIEI in Ro este necesară, DEPOLITIZAREA (decuplarea ei de sistemul politic ticalosit) sau respingerea amestecului deciziei politice in functionarea sistemului judiciar. Drept urmare normele ce reglementează “compoziţia” structura memebrilor Curţii Constituţionale a României(CCR) precum şi unele proceduri judiciare trebuie revizuite astfel: Pentru normalizarea activităţii C.C.R. se impun următoarele modificări; - nr. membrilor să fie mărit de la 9 la 11, vârsta acestora să nu depăşească 65 de ani; - membrii să fie alesi pentru o perioadă de cel mult 5 ani, un singur mandat; - 8 din nr. total de 11 membrii, să fie desemnaţi de către cele 16 Curţi de Apel din România (prin unul din algoritmii existenti, fie primele 8 C.A. în primul mandat şi urmatoarele 8 în al doilea mandat, fie grupate câte două Curţi de Apel să-şi desemneze în comun cate un candidat de fiecare data), 1 candidat să fie desemnat de I.C.C.J. şi 2 din partea senatelor Universităţilor de Drept din Romania care se clasează în primele 2 locuri oferite de numărul mai mare de absolvenţi admişi la I.N.M. în ultimii 5 ani. C.C.R poate fi desfiintat. Sunt state civilizate in lume care nu au CC in schimb au JUSTITIE adevarata.
NEGRO
13 Iun 2018

Hei-rupismul bolsevicului Valer Dorneanu si al ciracilor sai din CCR. de a raspunde in pozitie de drepti ordinului micului Guru al PSD a aruncat direct justitia in haos. Nu va fi vorba doar despre demiterea doamnei Kovesi. De acum incolo orice ministru al justitiei va juca un rol discretionar asupa intregului corp judiciar, Presedintia va fi scoasa din ecuatie, iar Consiliul Superior al Magistraturii va fi golit complet de competenta. Aici s-a ajuns in momentul de fata. Reformarea sau desfiintarea CCR nu se vor putea face decat cu schimbarea Constitutiei. Pentru aceasta este nevoie neaparat de Referendum. Daca Presedintele nu convoaca poporul la consultare nationala, dictatura se va instaura de acesti sase politruci formati si dresati in totalitarism: Valer Dorneanu (GRU), Petre Lazaroiu (fost Ceausescu), Mona Maria Pivniceru, patriotul Varga Attila (AVO), Simona Maya Teodoroiu, M. Enache. Cum afirma cu dreptate domnul Justitiabil, raul porneste din judecata poitica a actualei adunaturi naravite in totalitarism, numita CCR, care si-a depasit competentele spre decretarea unei justitii aservite politicii corupte pentru intreg viitorul Romaniei, pana cand se va corecta aceasta fatala eroare. instrumentata de
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray