2020-08-14 16:47

Ce au NEGOCIAT Dragnea, Tăriceanu și Tudorel Toader privind AMNISTIA

 |  18:16
Ce au NEGOCIAT Dragnea, Tăriceanu și Tudorel Toader privind AMNISTIA

Ministrul Justiției și Calin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Parlament, la finalul discuțiilor Tudorel Toader declarând că nu s-a discutat despre amnistie și grațiere, ci a făcut o informare referitoare la întâlnirea cu membrii Comisiei de la Veneția.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut joi, la finalul discuțiilor cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, că nu a discutat cu aceștia despre OUG privind amnistia și grațierea, adăugând că nu a existat și nu există la MJ un astfel de proiect.La insistențele presei cu privire la posibilitatea ca guvernul să emită o astfel de OUG sau dacă aceasta se impune, în opinia sa, Toader a refuzat să dea un răspuns tranșant. ”Domnule, un act normativ are în el două componente - o componentă de oportunitate, decizie care cade în sarcina decidentului, și o componentă de constituționalitate. Nu este în sarcina mea să decid nici oportunitatea, nici constituționalitatea”, a spus el.În același timp, Toader a susținut că a discutat cu liderii coaliției doar despre rezultatele întâlnirii cu reprezentanții Comisiei de la Veneția. 

  Referitor la discuțiile cu reprezentanții comisiei și OUG pe legile justiției, Tudorel Toader a spus că avem avizul preliminar al comisiei, se definitivează în perioada 16-18 octombrie raportul acestui for.El a explicat că ar fi convenit cu oficialii europenei găsirea unor soluții legislative prin care să fie preluate unele opinii cuprinse în avizul preliminar și a transmis acest lucru liderilor coaliției.”Nu vorbim de cod penal și cod de procedură penală. Am convenit cu cei de la comisie anumite soluții legislative pe care să le preluăm din aviz și am comunicat liderilor alianței ce am convenit (...) Nu vă voi spune ce conține OUG pentru ca membrii CSM să nu afle din presă. Sunt propunerile cu care m-am dus eu, nu mi le-au dat dânșii. (...) Vom prelua ceea ce trebuie, ceea ce se poate prelua”, a declarat Toader, citat de Hotnews.    Întrebat în legătură cu posibilitatea unei OUG privind protocoalele SRI și revizuirea hotărârilor judecătorești date în baza acestora, Tudorel Toader a comentat că Guvernul nu se poate substitui Parlamentului în această privință. ”Nu uitați că guvernul nu se poate substitui parlamentului în procesul de legiferare. (...) Guvernul nu poate prelua de la legiuitor ceea ce are în dezbatere. Există în parlament în dezbatere pe OUG 6, aia cu protocoalele deci guvernul nu se poate susbtiui legiuitorului”, a comentat ministrul justiției. 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-04Parerea ta...

ANONIM
04 Oct 2018

T.T. AVEA CE DISCUTA CU SEFII COMISIILOR JURIDICE DIN SENAT SI CAMERA DEPUTATILOR NU CU CEI DOI BORFASI………..
REFERENDUL
04 Oct 2018

nu participati la aceasta mascarada bolsevica unde se fura peste 40 milioane de eur dar mor copii in spitale batrini fara medicamente isi bat joc de copii talentati cre au ramas fara manuale din cauza unui grup infractional numit psd alde udmr minoritati sprijiniti de bor condusa de tilharul danielcare este membru psd
ANONIM
04 Oct 2018

POPORUL ROMAN ESTE UN POPOR DE SINUCIGASI A DEMONSTRAT ASTA IN SUTE DE ANI DE EXISTENTA. ARE IN GENA SA CULTURILE; HOTIEI, TRADARII, CURVASARIEI, LACOMIEI, URII, UCIDERII, ETC SEMENILOR SAI. TOATE ACESTE NENOROCIRI, PENTRU CARE NU EXISTA LEAC, SUNT ACUMULATE DE LA POPOARELE MIGRATOARE, COTROPITOARE CARE AU INVADAT IN ISTORIA TIMPULUI, VREMELNIC ACESTE TINUTURI PAMANTESTI ALE ROMANIEI. POPORUL ROMAN ESTE PE CALEA DISPARITIEI SALE DEFINITIV SI IREVOCABIL, CA SI ALTE CIVILIZATII DISPARUTE PENTRU CA S-AU COMPORTAT, DEVORAT CA; SACALII, RECHINII, HIENELE, ETC
STOP MASCARADEI DIN 6-7 OCTOMB
05 Oct 2018

Romani BOICOTATI MASCARADA PUTINISTA ORGANIZATA DE MAFIA PSD IN SEMN DE RECUNOSTINTA PENTRU TZARUL DE LA KREMLIN IN ZIUA LUI DE NASTERE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz