2020-02-18 20:48

Ce i-a spus IOHANNIS premierului DĂNCILĂ, la Cotroceni. Solicitare de ULTIMĂ ORĂ a președintelui

 |  13:51
Ce i-a spus IOHANNIS premierului DĂNCILĂ, la Cotroceni. Solicitare de ULTIMĂ ORĂ a președintelui

Preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări marţi cu premierul Viorica Dăncilă, context în care a subliniat că este obligatoriu ca politica externă a României să se facă numai în interesul ţării şi că este necesar ca tensiunile interne să înceteze imediat, solicitând cooperare instituţională loială şi corectă, informează Agerpres.

"În cadrul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că este obligatoriu ca politica externă a României să se facă numai în interesul României şi că este necesar ca tensiunile interne pe teme de politică externă să înceteze imediat, pentru ca ţara noastră să rămână un actor credibil în relaţia cu Statele Unite ale Americii, la nivelul Uniunii Europene şi al NATO, precum şi în cadrul celorlalte parteneriate strategice în care ţara noastră este angajată", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Şeful statului a atras atenţia că "politica externă a României trebuie caracterizată de constanţă şi predictibilitate, având câteva linii roşii de la care decidenţii politici nu s-au abătut niciodată, indiferent de culoarea lor politică". "Schimbarea poziţiei echilibrate şi echidistante pe care România a avut-o până acum nu ar face decât să producă îngrijorare şi nelinişte", a indicat Iohannis, potrivit sursei citate. În acest sens, el a solicitat cooperare instituţională loială şi corectă, în conformitate cu cadrul legal şi constituţional în vigoare, subliniind că aceasta este conduita care trebuie să ghideze toate acţiunile Guvernului, în interesul naţional. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, prim-ministrul Viorica Dăncilă, vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, prezenţi la consultări, au exprimat, la rândul lor, opinia că este nevoie de o abordare instituţională loială în ceea ce priveşte politica externă a României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-15Parerea ta...

ANONIM
15 Mai 2018

Oare palmierul e mafalda....nu mai are nici consilieri sau el este totul ...a mai fost unul ...si de crăciun s.a dus ....sa fie atent ca vine iar crăciunul
NEGRO
15 Mai 2018

Tuta Premier si Mosu de la Externe trebuie sa plece. Cu cat mai repede, cu atat mai bine! Probabil ca de Guru PSD vom scapa o data cu noua sedinta publica a judecatii in cauza. Este cazul! Daca justitia se mai gandeste, va suferi tavalugul reprezentat de semidoctii Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Serban Nicolae, Valer Dorneanu. Este lovitura cea mai dura dusa pe plan intern, inafara de decredibilizarea Tarii pe plan extern. Peste tot insa, suferim si vom suferi cu totii. Dar asta e incercarea dura a tuturor celor ce nu inteleg inca sansa democratiei. Sau a datoriei de a veghea la propria libertate si bunastare. Domnul Tudorel Toader va elibera in curand in jur de 22.000 de puscariasi. Printre hotii de rand vor fi interlopii inchisi pusi sa lucreze pentru intimidarea noastra, zic dumnealor, definitiva, la urmatoarele alegeri. E vorba de punerea in aplicare cat mai urgenta a conventiei de acum cateva saptamani din partea PSD cu varfurile interlope, cu capii carora au devalizat Romania timp de 28 de ani. Urmasii elementelor zise internationaliste ale fostului PCR, in realitate reteaua KGB-istior autohtoni, organizati dupa 1989 in sisteme acoperite de crima organizata, continua destructurarea totala a statului de drept si subminarea pana la epuizare a intregii economii nationale. Sa iesim, deci, in strada acum, in ultimele clipe si sa le aratam ca ne pasa. Altminteri vom continua sa jucam rolul de victime neinovate. Prin urmare, jos coalitia hotiei, a prostiei agresive si a crimei organizate! Jos PSD-ALDE!
@ANONIM
15 Mai 2018

BAI ANIMAL NEEVOLUAT , IAR I-TI BORASTI VENINUL PE PAGINA ASTA ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine