2019-10-19 15:15

Ce LOVITURĂ îi pregătește Tudorel Toader lui Iohannis. Totul e PREGĂTIT!

 |  23:11
Ce LOVITURĂ îi pregătește Tudorel Toader lui Iohannis. Totul e PREGĂTIT!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a anunțat la Antena 3 că a pregătit sesizarea la CCR împotriva președintelui Klaus Iohannis. Motivul? Refuzul șefului statului de a numi noii miniștri propuși de primul ministru Viorica Dăncilă.

„Ma puteți întreba dacă am redactat draftul de sesizare? Da. Ce se întâmplă cu sesizarea, nu eu sunt autorul ci doamna premier, președintele Camerei Deputaților, președintele Sentatului. Mai firesc doamna premier, pentru că este un membru al Guvernului.

Argumentele sunt cele publice. Noi avem o putere executivă bicefală, jumătate la președinte, jumătate la Guvern. În 2008, Curtea Constituțională a dat o decizie, când eram judecător,  în care se spunea că pentru a se asigura un echilibru, trebuie să aibă și președintele un rol în procedura de numire. De a verifica și de a refuza o singură dată numirea unui ministru. Ipoteza în care un post de ministru este vacant, nu intră în discuție revocarea, intră în discuție doar numirea. Premierul propune, președintele poate refuza doar o dată, nu mai poate refuza încă o dată. Nu înseamnă că ministrul-candidat refuzat nu mai poate fi propus la un alt minister. A doua situație, postul de ministru este ocupat, primul-ministru vrea să-l înlocuiască pe ministru cu un altul. Președintele nu are nicio în revocarea ministrului, Guvernul nu este făcut și desfăcut de președinte, este condus de premier care el are putere de revocare. Președintele poate refuza o dată”, a declarat Tudorel Toader.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-04Parerea ta...

ANONIM
05 Dec 2018

Da i peste fata cu dosarele sale de hotie neintrerupta acestui individ grotesc ,domnuleToader Are delir Sigur e bolnav de delir
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray