2019-11-20 19:52

Ce mesaj de FORȚĂ le-a transmis Iohannis liderilor regionali despre România

 |  21:36
Ce mesaj de FORȚĂ le-a transmis Iohannis liderilor regionali despre România

„România are potențialul de a fi o platformă energetică regională, care să contribuie esențial la securitatea energetică regională, dar și europeană”, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis, în alocuțiunea susținută la deschidera oficială a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări.

„Încurajăm reprezentanții companiilor prezente astăzi, ai camerelor de comerț, ai asociațiilor patronale și sectoriale, dar și ai autorităților publice și locale, să pună bazele dialogului și cooperării permanente. Avem nevoie de coerență în promovarea și susținerea proiectelor propuse, precum şi de crearea şi fructificarea mecanismelor adecvate de atragere a investițiilor. Nu în ultimul rând, sper că reprezentanții mediului de afaceri vor valorifica întâlnirile business-to-business și business-to-government pentru a forma sau a consolida legăturile cu omologii din regiune și cu sectorul public și pentru a identifica noi oportunități de afaceri și de investiții”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis a vorbit și despre înființarea unui fond de investiții regional.

„Salut, totodată, pașii întreprinși pentru crearea Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, prin semnarea unei Scrisori de intenție, fond care își propune să co-finanțeze proiectele prioritare. Fondul va reprezenta un vehicul important prin care regiunea are șansa de a mobiliza si prioritiza contribuțiile financiare necesare pentru implementarea proiectelor prioritare ale regiunii”, a precizat președintele.

El a ținut să precizeze că „România este un stat adânc ancorat în cultura europeană și un puternic susținător al proiectului european, care în același timp a construit un parteneriat strategic puternic și diversificat cu Statele Unite ale Americii”.

„Suntem deci extrem de interesați să menținem o relație transatlantică operațională și robustă, vitală pentru sistemul de valori al civilizației occidentale. Iniţiativa celor Trei Mări este o expresie a acestei abordări strategice a României, fiind o contribuție regională la consolidarea parteneriatului transatlantic”, a adăugat șeful statului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-17Parerea ta...

ROMANIA
18 Sep 2018

romania nu este in schengen si cica va fi la presedintia ue ce bataie de joc.preturile la benzina si motorina bataia de joc a mafiei petro si a complicitatii cons concurentei plus mafia din min de finante.colcaie ministerele de grupuri mafiote care inventeaza taxe si protejeaza mafiile din energie gaz petro autostrazi.
ANONIM
18 Sep 2018

Iohanus ,acest homo ,care pe la inceputul lui iulie a.c .a avut o escapada cu insusi Lucian Pahontu la Neptun, iubitul sau A plecat fara,,duamna''care ii cam deranjeaza in relatia lor de amanti Esti scarbos pana la mate homalaule!Acum intelegem de ce vrei familii gay in RomaniaPana una alta iti uram dragoste eterna cu celalalt homalau Pahontea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray