2019-08-22 23:21

Ce reacții au avut cele două UNIVERSITĂȚI din Arad vizate în dosarul „DIPLOME de licență fără studii”

 |  12:13
Ce reacții au avut cele două UNIVERSITĂȚI din Arad vizate în dosarul „DIPLOME de licență fără studii”

Conducerea Universităţii ”Aurel Vlaicu” Arad, una dintre cele două la care au avut loc percheziţii miercuri dimneaţă, îşi exprimă regretul privind suspiciunile care planează asupra unor profesori şi arată că va colabora cu anchetatorii pentru ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere. Şi reprezentanţii Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş” Arad arată că au pus la dispoziţia procurorilor documentele solicitate. Ancheta vizează mai multe specializări, între care Facultăţile de Medicină, Farmacie şi Stomatologie.

Într-un comunicat de presă remis, miercuri, agenţiei News.ro, conducerea Universităţii ”Aurel Vlaicu” (UAV) Arad arată că procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în baza unui mandat, au făcut percheziţii la două corpuri de clădiri  ale universităţii.

”Regretăm suspiciunea care planează asupra unor cadre didactice din universitatea noastră, dar suntem convinşi că cei găsiţi vinovaţi vor răspunde pentru faptele lor. Vrem să asigurăm opinia publică de faptul că Universitatea Aurel Vlaicu din Arad condamnă orice fel de acte de corupţie şi va fi întotdeauna un partener al organelor judiciare pentru eliminarea oricăror suspiciuni  legate de universitatea noastră”, se arată în comunicatul semnat de conducerea instituţiei de învăţământ superior.

La rândul său, Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş” Arad - a doua la care au avut loc percheziţii -, a declarat că au fost puse la dispoziţia procurorilor toate documentele solicitate în vederea derulării anchetei.

Ardelean a precizat pentru News.ro că ancheta vizează mai multe specializări, între care facultăţile de Medicină, Farmacie şi Stomatologie.

Potrivit Parchetului instanţei supreme, anchetatorii fac 106 percheziţii domiciliare la cadre didactice şi studenţi, iar în acest dosar denumit generci ”Diplome de licenţă fără studii” 36 de persoane au calitatea de suspect.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-07-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray