2019-07-19 15:33

Ce se întâmplă cu PLÂNGEREA PENALĂ depusă de Orban împotriva premierului Dăncilă

 |  18:06
Ce se întâmplă cu PLÂNGEREA PENALĂ depusă de Orban împotriva premierului Dăncilă

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri că nu a fost începută încă urmărirea penală in rem în legătură cu plângerea penală depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă, iar procurorul de caz urmează să aprecieze dacă are nevoie de informaţii de la serviciile de informaţii.

„A fost înregistrată (plângerea, n.r.). Nu a fost începută încă urmărirea penală in rem din ce ştiam ieri după-amiază. Urmează cu siguranţă ca procurorul să aprecieze dacă are nevoie de informaţii chiar şi neprelucrate de la serviciile de informaţii, având în vedere că o altă manieră de abordare a unui astfel de dosar nu este posibilă”, a spus Horodniceanu, răspunzând unei întrebări în cadrul unei conferinţe de presă.

Rugat de jurnalişti să detalieze modul în care se va derula ancheta în acest caz, Horodniceanu a explicat: „Calea obişnuită de anchetă a unui dosar la DIICOT este delegarea unor poliţişti. În cazul de faţă, ceea ce se reproşează în plângerea trimisă de domnul Orban sunt aspecte legate de trădare şi înaltă trădare care, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală, în general pot fi lucrate la nivel de informaţii sau la nivel de măsuri tehnice cu serviciile de informaţii. Dacă aceste servicii deţin astfel de informaţii, pentru că infracţiunile sunt reclamate săvârşite deja, nu sunt în curs de săvârşire, înseamnă că astfel de informaţii, care nu pot fi la dispoziţia Poliţiei, că nu au cum, se găsesc eventual în portofoliul serviciilor de informaţii sau nu. Nu ştim. Urmează să vedem. Există posibilitatea să existe informaţii sau nu. Dar cu siguranţă, dacă există, ele ne vor fi trimise chiar şi într-o formă neprelucrată, pentru că aşa spune legea. De asemenea, o parte din documente vor fi solicitate de la Guvern. Asta nu înseamnă că Guvernul va lucra în cauza DIICOT”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-06Parerea ta...

LEVST.
06 Iun 2018

se asteapta ziua mitingului (sau mitingurilor), daca se porneste razboiul civil , toate dosarele vor fi inghetate, daca castiga alde dragnea, vor fi arse...
@ LEVST
07 Iun 2018

Stiam ca esti handicapat mental, dar sa vorbesti de razboi civil intrece orice imaginatie.
GODESCU
07 Iun 2018

dolofanul FOST "procoror"-sef ar trebuie judecat pentru multele prostii comise, inclusiv pentru apelarea la "serviciu" si admiterea gogomaniilor vomitate de "sica-mandolina neamului" de penelakei odiosi si gretosi !
LEVST.
07 Iun 2018

mai sus , LevSt.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray