2020-01-29 05:18

Ce vrea grupul „Revoluția Română 2.0”. Declarația Străzii

 |  13:18
Ce vrea grupul „Revoluția Română 2.0”. Declarația Străzii

Grupul constituit online și autointitulat „Revoluția Română 2.0” i-a transmis, joi, 12 noiembrie, președintelui României, Klaus Iohannis, o petiție prin care îi solicită să transpună în fapte revendicările Străzii, afirmate răspicat în timpul protestelor generate de catastrofa de la club Colectiv. Revendicările au fost transmise și jurnaliștilor cu care membrii grupului se află în contact.

Petiția conține o declarație intitulată „Declarația Străzii”- un text, cităm: „inspirat din Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii, pe considerentul ca respectivul document este insasi esenta oricarui sistem democratic modern”.

Petiția mai conține și „Obiectivele Revoluției Române 2.0”, precum și câteva considerente despre „Cele cinci puteri ale statului”.

În preambulul petiției se enunță motivele acesteia

Petiționarii îi reamintesc președintelui Iohannis nemulțumirile și doleanțele Străzii: „Dorinta poporului roman, de curatare a scenei politice romanesti, s-a condensat in doua slogane, auzite si in timpul manifestatiilor, si pe retelele de socializare: «Parlament penal, mars la tribunal» si «Toate partidele, aceiasi mizerie». Aceste doua lozinci, traduse intr-un limbaj comun, spun, foarte simplu, ca romanii s-au saturat ca Parlamentul Romaniei, Guvernul, administratia publica, sa fie folosite de politicieni ca o unealta de acumulare a unor averi ilicite, ca isi dores sa traisca intr-un stat in care, politicienii sa fie onesti, sa-i reprezinte, si sa fie preocupati de binele tarii.

Chiar daca, in acest moment manifestatiile s-au stins, chiar daca exista aparenta instaurarii calmului, va rugam sa nu faceti greseala de a considera lucrurile incheiate, iar manevrele politice, de linistire a populatiei, suficiente, pentru ca nu suntem "o populatie", suntem un popor! S-a ajuns la un punct de saturatie, in care, orice incercare de ignorare a dorintei poporului roman, poate avea urmari nefaste, pentru toata lumea, de la simpli cetateni ai Romaniei, pana la cei aflati in cele mai inalte pozitii. Dumneavoastra va aflati in pozitia privilegiata, a singurei persoane aleasa prin vot direct. Iar oamenii care v-au votat, au asteptari, care nu pot fi indeplinite cu ajutorul actualei clase politice.

Va spunem toate acestea, pentru ca ne asteptam, din tot sufletul, sa intrati in Istorie, ca cel care a fost alaturi de schimbarea in bine a Romaniei, ca cel care, dincolo de orice culoare politica, ori alte convingeri si interese, a stiut sa puna, pe cea mai inalta treapta, interesele Romanie si dorinta de schimbare, manifestata asa de intens, de catre poporul al carui presedinte sunteti.

Pentru toate aceste motive, va aducem la cunostinta urmatoarea declaratie, intitulata «Declaratia Strazii», si un set de alte documente, care decurg din aceasta. Toate aceste documente, sintetizeaza cele mai comune dorinte ale poporului roman. Ele nu sunt negociabile - asta ar insemna ca toata clasa politica romaneasca sa se plaseze intr-o pozitie de adversitate fata de poporul roman, lucru care este de neimaginat. Ne asteptam ca intreaga clasa politica, sa dea curs acestor dorinte, sa se retraga, daca nu cu demnitate, pentru ca nu mai este cazul de asa ceva, cel putin cu intelepciune, iar dumneavoastra, sa stati alaturi de poporul care v-a ales, ajutandu-l sa-si gaseasca locul binemeritat, intre popoarele Europei si ale lumii”.

Declaratia Strazii (fragmente)

„«Strada», asa cum a devenit cunoscuta miscarea populara de protest, declansata de tragedia din clubul "Colectiv" din Bucuresti, este o miscare de protest, un vast numar de romani, impotriva unui sistem corupt, exprimata prin participarea fizica, in demonstratii stradale, sau virtual, in retelele de socializare. In aceasta calitate, de cetateni romani, care ne simtim solidari cu "Strada", semnam, in vederea trimiterii la presidentia Romaniei, urmatoarea declaratie:

Datorita evenimentelor din ultimii 25 de ani, care au condus la actuala stare de dezastru economic, social si politic din tara, a devenit necesar ca poporul nostru sa dizolve grupurile infractionale politice, care haladuiesc in Romania, fara frica de lege, fara rusine de popor, urmarind interese care, fara nici un echivoc, sunt total contrare intereselor poporului roman.

(...) actualul sistem, care guverneaza Romania, este o forta distructiva, indreptata impotriva tarii si poporului roman (...). Fara indoiala, prudenta dicteaza ca Parlamentele si Guvernele, sa nu fie schimbate din motive neintemeiate, usoare, trecatoare. Poporul roman si-a aratat disponibilitatea sa sufere, cat timp raul a fost suportabil, decat sa-si ceara drepturile prin asemenea masuri extreme si etraordinare. Dar cand un lung sir de abuzuri si uzurpari, care urmaresc, in mod invariabil, acelasi scop, de a transforma Romania intr-un despotism politic si economic absolut, este dreptul poporului, este datoria lui sa inlature un astfel de Parlament si Guvern si sa asigure noi aparatori ai sigurantei lui viitoare.

Printre faptele pentru care membrii actualei clase politice din Romania trebuie inlaturati, enumeram:

1. Au blocat, timp de 25 de ani, aprobarea unor legi de importanta imediata si urgenta, care zac, si acum, in sertarele Parlamentului.

2. Au impiedicat desfasurarea corecta de alegeri libere, culminand cu blocarea exercitarii drepturilor electorale a unei parti insemnate a electoratului roman, aflati in alte tari.

3. Au obstructionat, in mod repetat si consecvent, administrarea justitiei.

4. Au incalcat - sau au facut incercari repetate de a incalca - independenta judecatorilor.

5. Au distrus economia Romaniei, elaborand legi care favorizeaza coruptia, impiedica libera concurenta si descurajeaza libera initiativa.

6. Au deturnat fonduri imense din bugetul tarii, folosindu-le in folos propriu, cu riscul trimiterii poporului roman intr-o stare de saracie incompatibila cu statutul de cetatean european.

7. Au nesocotit optiunea poporului roman, de a avea un Parlament cu 300 de parlamentari, exprimata intr-un referendum, incalcand Constitutia Romaniei.

 Aceasta lista este imensa, dar esenta este simpla: acest system politic corupt, aceasta clasa politica, nu mai pot fi reformate, nu mai pot fi creditate cu sansa de a se schimba in bine, si trebuie sa fie inlaturate.

Londra,

07.11.2015”

Obiectivele Revolutiei Romane (2.0)

Semnatarii petiției înșiră patru obiective principale, între care unul este unul este „Demisia in bloc a parlamentarilor - aceasta demisie este primul pas spre curatarea vietii politice din Romania. Nici un fel de alta masura nu poate fi luata in considerare”.

Obiectivele guvernarii de tranzitie

Petiționarii s-au gândit și la obiectivele pe care ar trebui să și le stabilească și să le atingă premierul desemnat:

1. Emiterea unei ordonante de urgenta, bazata pe Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, actualizata. Prin actualizare, se intelege includerea intre persoanele supuse lustratiei, a unei categorii de politicieni, personalitati publice si oameni de afaceri, care in ultimii 26 de ani, au contribuit activ la distrugerea tarii, in calitate de parlamentari, ministrisi alti inalti demnitari din administratia centrala, prefecti, primari si alti demnitari din administratia de stat locala, etc.

2. Formarea unui organism de ancheta guvernamentala, pentru verificarea marilor averi, si confiscarea lor extinsa, in folosul statului, in cazul gasirii de averi nejustificate. Limita de incadrare in categoria "mari averi" va fi stabilita ulterior.

3. Emiterea unei ordonante de urgenta, pentru organizarea de alegeri a unei Adunari Constituante.

4. Emiterea unei ordonante de urgenta pentru organizarea referendumului de adoptare a noii Constitutii.

5. Emiterea unei ordonante de urgenta, pentru organizarea de alegeri locale si parlamentare, bazata pe prevederile noii Constitutii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-12

Documente:Parerea ta...

EXCELENT SCRIS...
12 Noi 2015

CEA MAI IMPORTANTĂ CHESTIUNE, ARZĂTOARE AŞ SPUNE - „Demisia in bloc a parlamentarilor - aceasta demisie este primul pas spre curatarea vietii politice din Romania. Nici un fel de alta masura nu poate fi luata in considerare”, pentru că văd că iar s-au aliniat JIVINELE DRAQ punând condiţii...ei, care ar trebui daţi la crocodili flămânzi!
IAR DNA-UL,
12 Noi 2015

DIICOT-ul, IGP-ul, TOATE STRUCTURILE MENITE SĂ FACĂ CURĂŢENIE, SĂ PUNĂ MÂNA PE JAVRELE CARE-AU DETURNAT FONDURI ÎN BUZUNARELE PROPRII SAU PE LA NEAMURI, SĂ LI SE CONFIŞTE DRAQ-LUI AVERILE IMENSE FĂCUTE PE BARBA NOASTRĂ...altfel, ne amăgim de o aşa revoluţie de catifea pe care se kk în continuare toată gaşca politică infractoare , cu excepţiile (mici...) de rigoare şi, SĂ-ŞI IA ANI BUNI CU EXECUTARE!!!!
CROCODILUL FLAMAND
12 Noi 2015

AHAAAA...DECI PRIMESC SI EU CEVA DE MANCARE....MNIAM MNIAM...UNDE SUNT JIVINELE
KASTEL BENAI
17 Noi 2015

100% de acord cu SPULBERAREA parlamentului rusinii,dar aceasta nu va avea succes daca na va fi urmata de verificarea si confiscarea averilor ilicite si implicit de INCARCERAREA acestor CAPUSE IMPUTITE !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine