2020-04-07 14:05

Cea care a descoperit jaful din păduri a fost demisă săptămâna trecută de noul Guvern PNL!

 |  09:20
Cea care a descoperit jaful din păduri a fost demisă săptămâna trecută de noul Guvern PNL!

Lemn în valoare de 800 mii de euro, procesat de compania Holzindustrie Schweighofer pentru export, a fost sechestrat în Vama din portul Constanța. Containerele cu cherestea sunt blocate de la începutul lui decembrie, când biroul vamal din Agigea a sesizat ceva suspect în documentele de export și a anunțat Garda Forestieră. Oficialii de la București au blocat imediat 78 de containere încărcate cu peste 3000 de mc de cherestea și, ca o măsură preliminară, au confiscat o parte din lemn.

Operațiunea a fost ținută la secret. Ancheta ar urmări o neconcordanță între declarația vamală de export și avizul de însoțire al materialului lemnos.

Specialiștii verifică, practic, cum și dacă Holzindustrie Schweighofer își externalizează profitul. 

HS Timber Productions sprijină autoritățile române în verificarea transportului de cherestea destinat exportului. Am oferit toate informațiile necesare verificărilor în curs și suntem în contact cu autoritățile competente pentru clarificarea situației. HS Timber Productions este primul actor interesat în soluționarea cât mai rapidă a acestei verificări, au precizat reprezentantii firmei pentru ziarul Puterea.

Nici firma austriacă nu a fost prea comunicativă pe subiect. Directorul Schweighofer România susține doar că nu au încălcat legea, fără să intre în detalii.

Șefa Vămii Agigea, cea care a declanșat investigația, a fost demisă săptămâna trecută. Transportul ar fi trebuit să ajungă în Japonia și țări din Orient, destinații deja tradiționale pentru lemnul românesc. Austriecii au contracte vechi în Țara soarelui răsare, scrie Riseproject.ro.

Ca o premieră însă, Schweighofer a ales să folosească de această dată ca tampon, o firmă din Viena, parte din consorțiu. 

Mai exact, cei din România au vândut mai întâi lemnul companiei Dr. Anna Bauthen Gesellschaft din Viena, aceasta și-a adăugat un comision și a dat mai departe marfa în Japonia. Adaosul vienezilor ar varia, potrivit surselor noastre, între 600 și 2500 euro per vagon, bani pentru care nu s-ar mai plăti impozit pe profit în România, ci în Austria.

Coincidenta sau nu, Olivia Diana Morar  a fost numită de premierul Ludovic Orban secretar de stat in Ministerul Justitiei este fiica unui securist care apare în dosarul lui Nicolae Steinhardt. 

Presa locală din Bistrița a scris în 2006 despre căpitanul de Securitate de la aceea vreme Valeriu Bonca, tatăl Oliviei Diana Morar și dosarul Stenihardt.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

UN ROMAN NECAJIT
15 Ian 2020

Mergeti si in judetul Caras Severin. in Otelul Rosu , in Resita sa vedeti cat lemn se taie.....
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
15 Ian 2020

hahaha ati descoperit apa calda.doar ca e foarte tarziu acum au chelit astia toata Romania.Nu e de vina cumparatorul ca a cumparat lemnul ci mafia din romania ca a permis sa se taie ilegal padurile.Regula la mafiotii astia este ca au in general o persoana de influenta la vama.Exact asa faceau si la Otopeni cu diverse chestii aveau oamenii lor care erau de obicei masoni.Probabil ca vamesul din Agigea nu era din masonerie si a deranjat afacerea.Exact asa a patit si firma de containere MAERSK cand a deranjat pe niste masoni si atunci actionarii majoritari si-au retras banii din afacere.Dupa aia MAERSK a trebuit sa-si vanda o gramada de vapoare si acum merge cu vapoare inchiriate de la altii
HA HA HA ATATA STII!
15 Ian 2020

Masoni ,prostii MARELE MASON este iohanus tradatorul Romaniei
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine