2020-08-15 23:53

Cea mai DURĂ lovitură! SUA, GERMANIA, FRANȚA, CANADA, OLANDA ȘI BELGIA - reacție comună împotriva Ordonanței DRAGNEA

 |  20:53
Cea mai DURĂ lovitură! SUA, GERMANIA, FRANȚA, CANADA, OLANDA ȘI BELGIA - reacție comună împotriva Ordonanței DRAGNEA

Ambasadele Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite transmit, într-o declaraţie comună difuzată miercuri seară, o serie de critici la adresa Guvernului Grindeanu pe tema OUG privind Codurile penale, cerând retragerea iniţiativei pe motiv că "subminează" poziţia României şi o îndepărtează de parcursul european şi al statului de drept.

Declaraţia a fost transmisă de către Ambasada Franţei, în numele tuturor ambasadelor semnatare.

"Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, ne exprimăm profunda noastră îngrijorare cu privire la acţiunile Guvernului României din seara zilei de 31 ianuarie 2017, care au subminat progresele României în privinţa statului de drept şi a luptei anticorupţie din ultimii 10 ani. Acest act, care contravine înţelepciunii colective a întregii comunităţi judiciare şi a statului de drept, a elementelor credibile din societatea civilă şi a îngrijorărilor demonstrate de către cetăţenii români din ultimele două săptămâni, nu poate decât să submineze poziţia României în cadrul comunităţii internaţionale şi riscă să afecteze negativ parteneriatele care stau la baza valorilor comune", se arată în mesaj.

Potrivit declaraţiei comune, semnatarii speră că Executivul român "va schimba acest curs nesănătos". "În timp ce amendamente la legile şi procedurile existente sunt necesare ocazional, aceste schimbări trebuie făcute doar printr-un proces comprehensiv şi de reală consultare a tuturor factorilor interesaţi", se mai arată în mesaj.

Cancelariile străine atrag atenţia şi asupra recentului raport MCV, care stabileşte condiţiile pentru evitarea reevaluării progreselor făcute în lupta anticorupţie, spunând că speră că România va acţiona în spirit european.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-02Parerea ta...

HAZNAUA EUROPEI SI LUMI
01 Feb 2017

MA PIS PE VOI
MAFIA PSD.
01 Feb 2017

Inca o dovada ca psd trebui SCOS IN AFARA LEGII , CA FIIND CEL MAI CORUPT DIN EUROPA (are cei mai multi arestati si condamnati ) dintre partidele din Europa.
HAZNAUA URBEI
01 Feb 2017

sa ii mirositi mijul lui doamna de plescoi udrea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz