2019-10-15 17:14

CEDO recomandă grațierea, Iohannis acceptă grațierea, unii români încă protestează anti-grațiere

 |  17:56
CEDO recomandă grațierea, Iohannis acceptă grațierea, unii români încă protestează anti-grațiere

Guido Raimondi, preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), a recomandat României să ia exemplul Italiei pentru rezolvarea problemelor din penitenciare, respectiv sa se gandeasca foarte serios si repede la solutia unei gratieri colective. Pe de alta parte, presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca nu exclude gratierea. Cu toate acestea, cateva zeci de mii de romani si-au anuntat prezenta in strada, in aceasta seara.

“Ne strângem la Universitate duminică începând cu ora 17.00. Am observat că unele televiziuni manipulează fără ruşine, iar CNA-ul nu îşi face treaba. Este momentul să îi vizităm. Apoi mergem la Ministerul Justitei, iar pe drum, ne vizităm avocatul. Avem un avocat al poporului care nu lucrează pentru noi. Îl vrem plecat. La final, mergem la guvern", se arată într-un anunţ pe Facebook, citat de News.ro.

Manifestanţii ar urma să se deplaseze la sediul CNA, la Ministerul Justiţiei, la sediul Avocatului Poporului şi în Piaţa Victoriei.

Demonstranţii poartă pancarte pe care scrie "Referendum", "Vrem democraţie cu hoţii la puşcărie", "Dragnea se crede barosan/Se vrea sultan ca Erdogan".

Proteste au fost anunţate şi în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Alexandria, Turda şi Râmnicu Vâlcea.

Zeci de persoane s-au adunat la Bruxelles şi la Paris, pentru a protesta faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Londra, Bordeaux, Copenhaga, Hamburg şi Zurich.

Manifestaţiile au loc cu o zi înainte ca Ministerul Justiţiei să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectelor privind graţierea şi modificarea legilor penale.

De altfel, pe aceeaşi pagină de Facebook a fost anunţat un protest şi pentru luni dimineaţă, la Ministerul Justiţiei.

“Luni dimineaţă e o «dezbatere» la Ministerul Justitiei pe puncte care NU sunt negociabile. Graţierea pentru fapte care includ corupţie nu e negociabilă. Nici dezincriminarea unor astfel de fapte. Hai să dezbatem şi să protestăm şi luni dimineaţă, chiar în faţa celor care se prefac că dezbat. Luni se pregăteşte un simulacru de consultare publică la Ministerul Justiţiei cu «reprezentanţii» străzii, la care dezbatere s-au anunţat că participă Becali şi Ciuvică. Vrem Justiţie, nu Circ. Încă nu au înţeles că adevărata dezbatere este în stradă, este în reacţiile presei încă independente, este în reacţiile organizaţiilor profesionale, ale altor instituţii precum DNA sau CSM, în reacţiile oricărui om îi pasă de democraţia greu câştigată, aşa cum e ea, imperfectă. Dezbaterea e în stradă, nu e circul pe care îl fac ei la televiziuni de partid, nici în circul pe care îl numesc dezbatere de la Ministerul Justiţiei”, se arată în anunţul de pe Facebook.

foto: News.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-29Parerea ta...

TELECAU DINU
29 Ian 2017

Cumnatul meu sotul surorii mele a fost bagat la puscarie deoarece politia economica i a gasit 80 delei in plus in gestiune la un control Ce parere aveti ?Iar d l iohannis a furat case si esteliber
KUIE MLAUS
29 Ian 2017

Propun sa se renunte la adoptarea celor doua Ordinante de Urgenta si sa se adopte o alta. Toti cei care protesteaza sa fie identificati si, cand vine amenda de la CEDO, sa plateasca ei 80 de milioane de euro pe an. Face Soros cinste!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray