2020-02-26 22:47

Cele șapte INTERDICȚII pe care procurorii i le-au stabilit lui KOVESI, în cadrul controlului judiciar

 |  13:56
 Cele șapte INTERDICȚII pe care procurorii i le-au stabilit lui KOVESI, în cadrul controlului judiciar

Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au anunţat, vinery, că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, ea având şapte interdicţii, printre care obligaţia de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea procurorului de caz, să nu vorbească cu presa despre dosarul său şi să nu activeze ca procuror la Parchetul General, informează Agerpres.

„Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva procurorului Kovesi Laura Codruţa, delegată în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă şi, de asemenea, au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, începând cu data de 28 martie 2019", se arată într-un comunicat al SIIJ. Pe timpul cât se află sub control judiciar, Kovesi trebuie să respecte următoarele obligații:

Să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată. * Să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie cu privire la schimbarea locuinţei. * Să se prezinte la DGPMB - Poliţia de Sector, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată. * Să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz. * Să nu desfăşoare activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dată fiind situaţia de fapt care face obiectul urmăririi penale şi funcţia în exercitarea căreia a comis faptele penale. * Să nu deţină, să nu folosească, să nu poarte arme, să nu ia legătura cu mai multe persoane şi martori. * Să nu intre în legătură cu mass-media cu privire la faptele pentru care se efectuează urmărirea penală în cauză. Vineri dimineaţa, Kovesi s-a prezentat la Secţia 18, unde a aflat zilele în care trebuie să se prezinte la Poliţie. Tot vineri, Laura Codruţa Kovesi a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie împotriva măsurii controlului judiciar, dispusă împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-29Parerea ta...

ANONIM
29 Mar 2019

Dacă este inculpată...inseamna ca este O PENALA......si SPP protejează inculpații???? ..ASTA E ROMANIA...
MANDARINA
29 Mar 2019

Vaaaai ! Am ramas fara cel mai mare procuror al tuturor timpurilor !
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
29 Mar 2019

o sa vedeti voi pe dracu gunoaie bolsevice...USA va da cu flit si UE la fel...plecati inSIBERIA cat mai repede
ANONIM
29 Mar 2019

MA pis pe bosorogul nebun cucuvea SIKTIRJAVRA NAZISTA!
NEGRO
29 Mar 2019

Incercarea disperata a oligarhilor PSD-ALDE-UDMR de a o retine pe doamna Kovesi din postura bine-meritata de a ocupa postul de prim procuror european pentru investigarea fraudelor cu fonduri europene e un semn de penibila slabiciune. Ipochimenii devalizatori ai Romaniei se simt cu musca pe caciula si nu vor sa dea nimic inapoi din ce au furat. Se stia acest lucru, la nivel mondial, dar spectacolul grotesc pe care il savarsesc cu acest prilej le dezvaluie intreaga fata de cleptocrati cu pretentii absurde de imunitate totala. Desigur, sunt tarele totalitarismului bolsevic, mostenite de la inaintasii lor, agenti KGB, inscaunati de FSN-ul cuplului Iliescu-Roman cu colaborarea papusarului profesionist, Silviu Brucan. Problema lor e ca nu beneficiaza inca de autarhia jinduita in maniera nesimtita, facand cu ochiul si solicitand in mod languros atentia gruparilor anti-europene din Occident. Acestia stiu cu cine au de-a face si nu-i iau in serios. Acum se intorc cu coada intre picioare la sustinatorii acefali autohtoni, poate- poate vor mai castiga timp pentru ducerea la bun sfarsit a ignonimiilor ce-i vor salva si vor scufunda Romania. Speram ca alegerile ce vor veni vor trimite la cosul de gunoi al istoriei aceste grupari infractionale organizate, deghizate in partide politice democrate. La fel, nadajduim ca romanii se vor fi trezit intre timp, si vor vota elitele adevarate. Daca nu, vina le apartine, in totalitate, fara drept de apel! Va salut romani, in mana voastra e votul care extermina definitiv ciuma rosie din Romania! Daca v-ati trezit, in sfarsit, va multumesc! Daca nu, va meritati soarta si va fi, in continuare, vai de noi! Vai de biata Tara!
ANONIM
29 Mar 2019

Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie(CARE FUNCTIONEAZA ANORMALCA STRUCTURA JUDICIARA FANTOMATICA) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale IN MOD CU TOTUL ABUZIV (PRIMITIV) FARA SA TINA CONT DE CONJUCTURA IN CARE SE REGASESTE ACUZATA de catre un GUNOI UMAN FUGAR INFRACTOR NOTORIU URMARIT INTERNATIONAL ...........SEFA SECTIEI PSD-ista ARE "APUCATURILE" CONSTANTEANLUI MAZARE INFRACTORU FUGAR ........
ANONIM
29 Mar 2019

FUTALAUL DE LA SECURITATE , PLATIT DE STAT , O MAI GIDILA LA CUR ? AFACERILE LUI FRATISU GAZE MEDIAS , IES LA ANCHETE ? DAR BANI FURATI SE RECUPEREAZA ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine