2020-07-09 14:32

Celebrarea Zilei Naționale a României la Stockholm

 |  09:49
Celebrarea Zilei Naționale a României la Stockholm

În contextul marcării a treizeci de ani de la căderea regimului comunist, Ziua Națională a României a fost celebrată zilele trecute în Regatul Suediei, printr-o recepție oficială și un concert inedit desfășurate în clădirea Filarmonicii Regale din Stockholm, locație deosebit de prestigioasă unde are loc anual ceremonia de decernare a Premiilor Nobel.

În deschiderea serii, ambasadorul României în Suedia, E.S. Iulian Buga, a vorbit atât despre impactul istoric al momentului 1 Decembrie 1918, cât și despre semnificația căderii „Cortinei de Fier”, prin dărâmarea regimurilor comuniste din Centrul și Estul Europei, care a condus la reunificarea continentului și revenirea României în marea familie europeană.

Programul cultural al evenimentului a cuprins un recital inovativ, prezentat sub egida SOUNDS FROM THE MAGIC LAND, susținut de către Sînziana Mircea (pian) și Raisa Mihai (chitară clasică). Repertoriul a adus în atenția publicului suedez atât piese clasice din repertoriul de pian solo, cât și transcripții pentru pian și chitară, realizate chiar de interprete. Programul muzical a fost unul variat, incluzând compozitori români precum George Enescu și Paul Constantinescu, precum și lucrări de Ceaikovski, Chopin și Albeniz.

Evenimentul a fost organizat, în parteneriat, de Ambasada României în Suedia și ICR Stockholm.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-05

Mai multe imagini:
Celebrarea Zilei Naționale a României la Stockholm
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz