2020-02-26 22:35

Ceremonia impresionantă la finalul Sinodului episcopilor: Papa Paul al VI-lea, beatificat la Vatican

 |  21:01
Ceremonia impresionantă la finalul Sinodului episcopilor: Papa Paul al VI-lea, beatificat la Vatican

Cel care a condus Biserica Catolică în perioada 1963-1978, papa Paul al VI-lea, a fost beatificat, duminică, de Papa Francisc, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Vatican, în Piaţa Sfântul Petru, în prezenţa unei mulţimi de credincioşi şi a fostului Papă Benedict al XVI-lea.

În faţa mulţimii adunate în Piaţa Sfântul Petru, pe o vreme frumoasă, Papa Francisc, pe numele său Jorge Bergoglio, a pronunţat în latină formula consacrată, cerând ca "venerabilul servitor al lui Dumnezeu, Paul al VI-lea, să fie făcut preafericit". Papa Francisc a anunţat că Paul al VI-lea va fi sărbătorit, în calendarul catolic, în fiecare an pe 26 septembrie.

Beatificarea lui Paul al VI-lea a avut loc la finalul Sinodului episcopilor, unde s-a discutat, printre altele, fără a se ajunge la o decizie unanimă, poziţia Bisericii privind homosexualitatea şi familia.

Potrivit agenţiei de presă italiene Ansa, vindecarea inexplicabilă a unui bebeluş atribuită lui Paul al VI-lea a fost confirmată ca miracol, în primăvara acestui an, de Congregaţia pentru cauza sfinţilor, ceea ce permite beatificarea acestui papă, născut în 1897. Beatificarea este ultimul pas în procedura de sanctificare.

Giovanni Battista Montini a devenit papă în iunie 1963, sub numele de Paul al VI-lea. Acest papă a dus la bun sfârşit Conciliul Vatican II, iniţiat de predecesorul său, Ioan al XXIII-lea, care a deschis Biserica Catolică atât faţă de celelalte confesiuni şi religii, cât şi faţă de societate.

Paul al VI-lea, care a murit în 1978, este citat adesea de papa Francisc, iar activitatea sa este permanent reevaluată.Pe 27 aprilie, foştii suverani pontifi Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea au fost canonizaţi în timpul unei ceremonii solemne oficiate de papa Francisc în Piaţa Sf. Petru de la Vatican.

Familia catolică, reevaluată

Sinodul episcopilor asupra familiei convocat de Papa Francisc a aprobat sâmbătă un raport final, "reechilibrat" pentru a ține cont de reticența celor mai conservatori prelați catolici, a anunțat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi. În acest raport intitulat "relatio synodi", nici un acord nu a fost obținut asupra persoanelor divorțate și homosexualilor, notează AFP.

Raportul face un inventar al diferitelor probleme ale familiei catolice pe cele cinci continente, inclusiv primirea în Biserică a persoanelor în uniune liberă, gay și divorțate, ca parte a procesului de deschidere dorit de Francisc de care se tem conservatorii. 183 de părinți sinodali au luat parte la vot pentru fiecare din cele 62 de paragrafe. Pentru a fi aprobate, ele trebuie aprobate de două treimi. Trei nu au obținut această majoritate calificată. Acestea se referă la unele aspecte ale textului inițial privind accesul la sacramente pentru cei divorțați și recăsătoriți și primirea homosexualilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine