2020-07-05 18:02

Cererea de urmărire penală a foștilor miniștri Nica, Țicău, Athanasiu, transmisă ministrului Justiției

 |  12:09
Cererea de urmărire penală a foștilor miniștri Nica, Țicău, Athanasiu, transmisă ministrului Justiției

Administraţia Prezidenţială a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penală a foștilor miniștri Dan Nica, Silvia Adriana Țicău şi Alexandru Athanasiu, suspectaţi de abuz în serviciu, în dosarul Microsoft 2.

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis a transmis cererea de urmărire penală a lui Nica Dan, fost ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în perioada 2000 — iulie 2004, a Silviei Adriana Țicău, fost ministru la aceeași instituție, în perioada iulie-decembrie 2004, și a lui Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației în perioada 2003-2004, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Administraţia Prezidenţială menţionează că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru urmărirea penală a foștilor miniștri Dan Nica, Adriana Țicău și Alexandru Athanasiu, supectaţi de abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz