2020-04-05 07:31

Chemat la DNA, Dan Diaconescu nu a vrut să dea declaraţii procurorilor

 |  14:47
Chemat la DNA, Dan Diaconescu nu a vrut să dea declaraţii procurorilor

DanDiaconescu a refuzat să dea declaraţii în legătură cu ultimele acuzaţii deşantaj şi ameninţare aduse de procurorii anticorupţie, motivând că aşteaptă caaceştia să-i explice concret în ce constă fapta.

Diaconescua părăsit sediul DNA, după aproximativ o oră, el spunând că aşteaptă caprocurorii DNA să-i prezinte concret acea infracţiune de şantaj de care îlacuză.

Pânăcând procurorii nu vor răspunde acestei solicitări a lui, nu va da nici odeclaraţie, a adăugat Diaconescu.

PatronulOTV a fost chemat la DNA pentru a da o declaraţie în legătură cu ultimaacuzaţie de şantaj şi ameninţare, după ce i s-ar fi cerut o sută de mii de euroomului de afaceri Paul Petru Ţârdea, faptă în care ar fi implicat şi fostuldirector al publicaţiei „Atac la persoană” Mihai Ghezea. Această nouă acuzaţiei-a fost adusă la cunoştinţă lui Diaconescu, în urmă cu o zi.

AvocatulDaniel Fenechiu, reprezentantul lui Dan Diaconescu, a declarat reporterilor,joi, că, în aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era şi colaborator la OTV, l-ar fişantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i o sută demii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro. Avocatul a adăugat că Ţârdeaavea o emisiune, Eurtombola, la Prima TV, produsă de SC Sorom-Tur SRL.

Joi,la Direcţia Naţională Anticorupţie, s-a prezentat şi fostul director alpublicaţiei “Atac la persoană” Mihai Ghezea, pus subînvinuire în dosarul OTV.

Miercuri,anchetatorii DNA au făcut o percheziţie la sediul OTV din cartierul Militari,unde au ridicat toate contractele acestei societăţi încheiate în 2005. Procuroriianticorupţie l-au audiat, miercuri, şi pe omul de afaceri Petru Paul Ţârdea,care în 2005 l-a denunţat, la DNA, pe Dan Diaconescu în legătură cu faptesimilare celor pentru care s-a început urmărirea penală faţă de cei doirealizatori TV în cazul primarului comunei Zărand, Ion Moţ, respectiv şantaj.

În2007, DNA şi-a declinat competenţa către Parchetul Judecătoriei sectorului 4Bucureşti, unde cazul a fost închis. Procurorii DNA au solicitat ParchetuluiJudecătoriei Sectorului 4 Bucureşti acel dosar în vederea reanalizării lui,iar, în urma procedurilor interne, cazul a parvenit Secţiei I a Direcţiei,condusă de Lucian Papici.

În23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi pentruşantaj de instanţa Judecătoriei Sectorului 1. Două zile mai târziu, TribunalulBucureşti a decis punerea în libertate a lui Dan Diaconescu, dar menţinerea înarest preventiv a lui Doru Pârv. Lui Dan Diaconescu i s-au impus o serie deinterdicţii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz. Măsuraarestului în cazul lui Pârv a fost menţinută, miercuri, de instanţaJudecătoriei Sectorului 1, dar poate fi atacată cu recurs.

DoruPârv rămâne încă 20 de zile în arest. Dan Diaconescu, reprogramat pentruprelungirea interdicţiilor

DoruPârv, clarvăzătorul acuzat de şantaj alături de Dan Diaconescu, rămâne în arestpentru încă 20 de zile, conform deciziei de vineri a Judecătoriei Sectorului 1,care a admis, în şedinţă secretă, propunerea de prelungire a măsurii formulatăde către DNA. De asemenea, procurorii anticorupţie au cerut prelungireainterdicţiilor impuse jurnalistului Dan Diaconescu, însă avocaţii acestuia s-auopus judecării cererii în cameră de consiliu, motiv pentru care cauza a fostdisjunsă, urmând ca dosarul să fie repartizat, în mod aleatoriu, altui completde judecată. Vineri dimineaţă patronul OTV Dan Diaconescu s-a prezentat la DNA, pentru a fi audiat deprocurorii anticorupţie în legătură cu o a doua acuzaţie de şantaj, care îlpriveşte pe omul de afaceri Petru Paul Ţârdea şi în care este cercetat şi MihaiGhezea. La plecarea de la sediul Direcţiei, Diaconescu a susţinut că a refuzatsă facă declaraţii în faţa anchetatorilor. Dan Diaconescu şi un colaborator alOTV, Doru Pârv, au fost arestaţi preventiv pe 23 iunie, de către magistraţiiJudecătoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA, după ce aceştia l-ar fişantajat pe primarul unei comune din judeţul Arad, căruia i-au cerut 200.000 deeuro pentru a nu difuza un material compromiţător despre acesta. Pe 25 iunie,magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au eliberat, însă, pe Diaconescu, iar DoruPârv a rămas în arest. Dan Diaconescu a fost lăsat în libertate de TribunalulBucureşti, pentru că nu este recidivist şi are un copil în întreţinere, searată în motivarea deciziei din 25 iunie, în care magistraţii susţin că, pe dealtă parte, sunt indicii ale existenţei unui grup infracţional la OTV. (I.M.)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine