2020-04-06 16:12

Chiliman: MAI pregăteşte desfiinţarea sectoarelor în Bucureşti

 |  18:48
Chiliman: MAI pregăteşte desfiinţarea sectoarelor în Bucureşti

Primarul Sectorului 1 Andrei Chilimancere bucureştenilor, primarului general şi primarilor de sector să se opunăaplicării unui proiect de lege care ar desfiinţa sectoarele şi ar centraliza deciziaşi banii la nivelul Primăriei Capitalei, la care s-ar lucra, în prezent, şicare s-ar aplica din 2011.

"În această săptămână, guvernareaBăsescu-Udrea-Boc a început să-şi pună în aplicare planul de desfiinţare aautonomiei locale a comunităţilor din România, prin adoptarea Ordonanţei deUrgenţă nr. 63/2010, care modifică Legea finanţelor publice locale. Din acestmoment, serviciile publice furnizate de primăriile din Bucureşti sunt pe bunulplac al guvernării incompetente Băsescu-Udrea-Boc", a spus Chiliman,duminică, într-o conferinţă de presă.

Potrivit edilului, ţinta lor finală,"perla coroanei" este, în fapt, municipiul Bucureşti, astfel căveniturile aduse, de 35 la sută din PIB-ul României, s-ar afla atunci "ladispoziţia lor şi a cumetrilor lor".La Ministerul de Interne se lucrează, în prezent, la proiectul demodificare a Legii administraţiei publice locale, urmând ca el să fie promovatla toamnă, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2011. Acest proiect prevede căsubdiviziunile teritoriale ale Capitalei urmează să fie conduse "de câte unins desemnat de Consiliul General", a precizat Chiliman.

"Adică, de la anul, Bucureştiulnu va mai avea sectoare, dar Băsescu, Boc şi Udrea, prin majoritatea pe care oau în Consiliul General şi prin marionetele lor, vor avea pe mână 35 la sutădin produsul intern brut", a spus primarul. Edilul transmite iniţiatorilor acestuiproiect să se ducă printre bucureşteni, "dacă mai au curajul săiasă", şi să-i întrebe dacă sunt de acord cu "ticăloşia" pe careo pregătesc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-17Parerea ta...

HORIA
05 Iul 2010

Paris,New York, Londra, etc.sunt de 2-3-4 ori mai mari decat Bucurestiul,dar au o singura Primarie.De ce?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine