2020-02-23 10:41

Cinci persoane reținute pentru șantaj și deturnare a licitațiilor publice

 |  16:48
Cinci persoane reținute pentru șantaj și deturnare a licitațiilor publice

Polițiștii din Bacău, Neamț și Iași au destructurat o grupare infracțională specializată în șantaj și deturnare a licitațiilor publice, cinci persoane fiind reținute, iar șapte plasate sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Poliție, polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Bacău, Iași și Neamț, sub coordonarea procurorilor DIICOT Bacău au făcut, joi, șase percheziții la locuințele unor persoane din cele trei județe, bănuite de aderare la un grup infracțional specializat în șantaj și deturnare a licitațiilor publice, potrivit Mediafax.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 2.650 de euro, 7.500 de lei, mai multe telefoane mobile, înscrisuri și alte mijloace materiale de probă.

Din cercetări a rezultat că activitatea infracțională s-a desfășurat în perioada 2014-2016, în cadrul unei grupări infracționale de mari dimensiuni, în care erau implicate aproximativ 37 de persoane.

Membrii grupării, prin șantaj, ar fi deturnat licitațiile publice organizate de Birourile Executorilor Judecătorești, în scopul adjudecării la prețuri minime a unor imobile care au făcut obiectul unor garanții pentru îndestularea unor creanțe.

De asemenea, din cercetări a reieșit că doi dintre bănuiți, folosindu-se de calitatea lor de executor judecătoresc, respectiv avocat, ar fi acționat în sensul scăderii încrederii persoanelor de bună credință de a mai participa la licitații publice și i-ar fi consiliat pe membrii grupării să dea o tentă de legalitate actelor comise.

Au fost puse în executare 17 mandate de aducere, cinci persoane fiind reținute pentru 24 de ore, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, șantaj și deturnare a licitațiilor publice, urmând să fie prezentate Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine