2019-10-14 21:09

CINCI români răniți la LONDRA într-un incident, unul este în stare gravă. Ce spun MAE și autoritățile britanice

 |  00:35
 CINCI români răniți la LONDRA într-un incident, unul este în stare gravă. Ce spun MAE și autoritățile britanice

Nu mai puțin de cinci cetățeni români au fost răniți și transportați la unitățile spitalicești King's College London și Royal London Hospital, în urma incidentului din Bellingham, Londra, dintre care unul este în stare critică, trei în stare stabilă, iar un altul a fost externat, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Conform ultimelor informații oficiale obținute de consulul României la Londra, care a luat legătura și s-a deplasat atât la spitale cât și poliție, cinci cetățeni români au fost răniți și transportați la unitățile spitalicești King's College London și Royal London Hospital. Patru cetățeni români sunt internați, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetățean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale", se arată într-o precizare a MAE transmisă, duminică seară, Agerpres.

Potrivit sursei citate, "autoritățile britanice continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului".

De asemenea, MAE mai precizează că ambasadorul României la Londra se va deplasa, în cursul zilei de luni, la cele două unități spitalicești pentru a-i vizita pe cetățenii români.

"Misiunea diplomatică menține legătura cu autoritățile locale, unitățile spitalicești, precum și cu familiile cetățenilor români implicați, în vederea acordării de asistență consulară", menționează Ministerul Afacerilor Externe.

Un bărbat a fost arestat duminică dimineața, fiind bănuit de șofat periculos și în stare de ebrietate, după ce a rănit cinci persoane în sud-estul Londrei, a anunțat poliția, potrivit DPA.

Poliția metropolitană a transmis că mașina condusă de bărbat a lovit mai mulți trecători înainte de a se izbi de un zid în zona Bellingham. Patru bărbați și o femeie, cu vârste între 25 și 46 de ani, au primit îngrijiri medicale ca urmare a rănilor suferite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray