2020-07-02 10:32

Cincisprezece cetăţeni din Siria, Irak şi Afganistan au fost prinşi la Calafat încercând să intre ilegal în țară

 |  11:19
Cincisprezece cetăţeni din Siria, Irak şi Afganistan au fost prinşi la Calafat încercând să intre ilegal în țară

Cincisprezece cetăţeni din Siria, Irak şi Afganistan, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Calafat încercând să intre ilegal în România, ascunşi în remorca frigorifică a unui camion.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat, luni, pe sensul de intrare în ţară un cetăţean grec, la volanul unui camion înmatriculat în Bulgaria. Acesta era însoţit de un conaţional care avea calitatea de şofer de rezervă. Astfel, camionul tracta o remorcă frigorifică goală, având destinaţia Italia.

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a făcut un control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au fost găsiţi ascunşi, într-un loc special amenajat în partea din faţă a remorcii frigorifice, cincisprezece bărbaţi.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că şase bărbaţi sunt din Siria, cinci din Irak şi patru din Afganistan, având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în remorcă pe teritoriul Greciei, cu o zi în urmă, fiind ajutaţi de un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc şi plătind 6.000 de euro fiecare, cu intenţia de a ajunge în Italia.

De asemenea, cei doi şoferi au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria bărbaţilor, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferii greci şi cei cincisprezece bărbaţi au fost preluaţi de autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz