2020-08-12 01:51

Cine este DIPLOMATUL român omorât în atacul terorist din Afganistan

 |  22:01
Cine este DIPLOMATUL român omorât în atacul terorist din Afganistan

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a precizat că diplomatul român care a murit în atacul terorist de la Kabul avea 43 de ani și făcea parte din structura de securitate a misiunii diplomatice. Ea a precizat că atacul a fost unul susținut, cu mașini-capcană.

„Este un moment tragic pentru România, nu doar pentru MAE, pentru că un om tânăr, născut în 1976, și-a pierdut viața. Și-a dat viața pentru a-i salva pe ceilalți, într-un efort de a combate acest atac. Este incredibil cum în continuare, cu toate eforturile pe care România și toate țările partenere NATO le fac în Afganistan, în continuare avem aceste atacuri teroriste. E la ordinea zilei această situație. A fost țintită Ambasada, misiunea României de acolo. Atacul a început aseară, sigur este un atac susținut, cu mașini-capcană, așa cum sunt obișnuiți teoriștii talibani”, a declarat Ramona Mănescu, la Antena 3. 

Ea a vorbit despre eventualitatea ca românul mort să aibă funeralii naţionale. "Merită toate onorurile şi merită tot respectul nostru", a apreciat ea.

Ministrul a mai spus că, la momentul atacului, erau 12 diplomați români la misiunea de la Kabul, atacul având loc luni seară, la ora 22.00, ora României, și durând câteva ore după miezul nopții. 

„Dimineața au reușit să-i scoată de acolo, să-i evacueze și acum sunt în siguranță. După ce au atacat clădirea principală, au incendiat și alte clădiri anexe. Locul nu mai poate fi utilizat în acest moment", a mai spus Mănescu. 

Ministrul a precizat că atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Viorica Dăncilă au fost informați despre tragedie și că, după părerea sa, pentru diplomatul român mort s-ar impune funeralii naționale, având în vedere actul de curaj de care a dat dovadă.

Ea a adăugat că românul rănit este în afara pericolului în acest moment.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-03

In legatura cu acest articol...

Premierul Dăncilă, reacție FERMĂ după atentatul din Kabul: ”Condamn ferm atacul terorist SÂNGEROS din Afganistan”

Un diplomat român a MURIT într-un atac terorist în Kabul. Ambasada României a fost ȚINTA
Parerea ta...

ABRAMBURICA
04 Sep 2019

Ce relatii si afaceri comerciale , are statul in acea tara ? Ce faceau atitia oameni ?
ILIE IONEL
05 Sep 2019

Am si eu o intrebare.... ce cauta Romania in Afganistan?!?! Importam opium de acolo , sau care e treaba????? Acolo e haos dintotdeauna si nu o sa fie vreodata altfel.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz