2019-10-17 13:26

Cine este NOUL RECTOR al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza»

 |  15:10
Cine este NOUL RECTOR al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza»

Comisarul şef de poliţie Adrian Iacob a fost împuternicit în funcţia de rector al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, pentru o perioadă de şase luni, prin ordin al ministrului de Interne, Carmen Dan.

”Ocuparea funcţiei de rector al Academiei de Poliţie se va decide la nivelul instituţiei de învăţământ conform procedurilor stabilite în domeniul legislaţiei specifice învăţământului superior”, anunţă MAI, citat de News.ro.

În vârstă de 41 de ani, comisarul şef de poliţie Adrian Iacob este absolvent al Facultăţii de Drept a Academiei de Poliţie şi şi-a început cariera în Ministerul Afacerilor Interne în anul 1998 ca ofiţer de poliţie judiciară.

În cadrul Academiei de Poliţie, ofiţerul a deţinut mai multe funcţii, printre care decan al Facultăţii de Poliţie, şef al Catedrei de Ordine Publică şi director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat.

Potrivit MAI, mandatul noului rector este organizarea ”în cele mai bune condiţii a examenelor de absolvire şi a celor de admitere în Academia de Poliţie şi menţinerea unui climat organizaţional riguros, specific unei instituţii de învăţământ superior care pregăteşte ofiţerii de carieră ai Ministerului Afacerilor Interne”. 

Fostul rector, Daniel Costel Torje, a anunţat, în 12 decembrie, că demisionează după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de o studentă la Drept în anul III. 

Daniel Costel Torje a fost rector al Academiei de Poliţie din martie 2016.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-22Parerea ta...

PRICEPUTU I
22 Ian 2018

Referitor la procesul de formare este de mentionat ca ACADEMIA DE POLITIE trebuie transformata, din “fabrica” de facut doctori, masteranzi si de acordat titluri universitare pe banda rulanta, in institutie de pregatire profesionala pentru politisti doxati unde sa se predea stiintele necesare, corespunzatoare nevoii sociale de catre cei mai experimentati profesionisti din domeniile care au ocupat functii importante in structura sistemului de ordine publica. - Politia, Jandarmeria si cei care actioneaza in situatii de urgenta, trebuie sa fie emblematici si sa contribuie substantial la innobilarea valentelor poporului roman, dar faptul ca in prezent procesul de formare si invatamant este neadecvat, iar formatorii acestei institutii sunt preponderent proveniti din cadre nepotrivite, agenti sau subofiteri de instructie sau din domeniul administrativ al trupelor, ori din alte categorii de personal care au discernamintul afectat din diverse motive nu-i de vina natiunea. - Unii formatorii existenti, cu titluri universitare, castigate prin metode originale obscure, care predau discipline de stricta specialitate trebuie inlocuiti cu profesionisti pasionati (tip diamant) care sa indeplineasca o serie de criterii, ce ofera garantii intelectuale si de specialitate, in domeniile specifice si anume: - sa aiba o vechime in munca operativa de minim 10 ani; - sa fi ocupat cel putin functia de sef de unitate; - sa aiba un minim de instruire pedagogica; - sa se bucure de o buna reputatie si moralitate in sistem, etc.; - sa aiba contributie stiintifica sau rezultate foarte bune pe timpul exercitarii profesiei; Acestora trebuie sa li se acorde pentru motivare un spor la salarizare fata de nivelul veniturilor avute in munca operativa. - Durata mentinerii la catedra a unui formator nu trebuie sa fie mai mare de 5 ani, dupa care respectivul „profesor” sa se intoarca in domeniul operativ pe functia celui care-l inlocuieste ca dascal.
PRICEPUTU I
22 Ian 2018

Liftarea formatorilor intre operativ si invatamint si invers va compune un angrenaj benefic sistemului de ordine si siguranta publica, pentru completarea continua cu cele necesare (teorie si practica) a celor doua domenii. - In contextul conditiilor aratate, candidatii Academiei de Politie, vor trebui sa provina din randul absolventilor cu studii superioare ai diferitelor institutii civile, care au implinit si virsta necesara cind pot sa discearna pentru a decide de ce vor sa imbratiseze cariera de politist, de jandarm sau de lucrator in cadrul unitilor pentru situatii de urgenta. - Scolarizarea poate echivala cu un ciclu de masterat de 1,6 ani, iar stagiatura pentru ofiteri sa aiba durata de 6 luni. Un asemenea sistem de formare ofera mai ales ofiterilor atat siguranta in exercitarea profesiei cat si incredere in abordarea realitatilor deoarece mai au o calificare in plus pentru orice eventualitate, dar in celasi timp, cel mai important lucru este ca scuteste bugetul statului de foarte multe cheltuieli care se fac in prezent cu scolarizarea de lunga durata si fara a se obtine nivelul de instruire specifica scontat. - Pentru dezvoltarea gandirii logice si a rationalitatii, a abilitatilor de comunicare si de gestionare a situatiilor de criza, precum si in vederea implementarii unei tactici politienesti moderne adaptate la cerintele impuse de apararea valorilor societatii romaneasti, trebuie perfectionat continutul programei scolare privind materiile si cunostintele predate si marit numarul orelor de pregatire la disciplinele mentionate. - Pentru o abordare profesionala, unitara, pe arme este necesar sa se organizeze centre scolare pe arme de politie, jandarmi si pentru situatii de urgenta unde sa fie scolarizati (instruiti) atat ofiterii cat si subofiterii ori agentii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray