2019-10-23 21:30

Cine este noul șef al CSM

 |  14:24
Cine este noul șef al CSM

Simona Camelia Marcu a fost aleasă preşedinte al CSM. Mandatul va fi de un an. Ea a primit votul favorabil a 11 dintre membrii Consiliului, opt votând împotrivă.

„Consider că am ajuns într-un moment al carierei mele în care atât experienţa profesionaălă, cât şi cea umană au aptitudinea de a justifica o validare a candidaturii sale. Cinci obiective fundamentale conturează proiectul meu şi se suprapun cu direcţiile de acţiune pe care CSM şi le-a asumat anul trecut. Vreau să îndeplinim mai departe rolul de garant al independenţei justiţiei”, a spus Simona Camelia Marcu în prezentarea candidaturii sale.

CV

Simona Camelia Marcu, în vârstă de 51 de ani, este membru al CSM din partea Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie. Ea a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1988 şi a fost jurisconsult, judecător la Judecătoria Sector 1 şi la Tribunalul Bucureşti, preşedinte de secţie, vicepreşedinte al Tribunalului Bucureşti, judecător la Curtea de Apel Bucureşti şi judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Conform ultimei sale declaraţii de avere din iunie 2017, judecătoarea are un apartament de 143 de metri pătraţi şi o casă de 285 de metri pătraţi în Bucureşti.  În declaraţia sa de avere sunt menţionate şi proprietăţi ale soţului său, avocatul Vasile Gil - o casă în Alexandria şi terenuri în Bucureşti, Mogoşoaia şi Alexandria. Simona Marcu deţine şi două autoturisme Alfa Romeo şi Peugeot, precum şi bijuterii în valoare de 6.000 de euro. Ea are şi credite la bănci în valoare totală de peste 183.000 euro. La capitolul venituri, judecătoarea a menţionat suma de 227.861 de lei încasată ca judecător la ICCJ, 24.747 de lei obţinuţi ca membru în comisii de concurs la CSM, 14.612 de lei ca „formator” la Institutul Naţional al Magistraturii şi 17.550 de lei din închirierea apartamentului din Bucureşti. Ea a menţionat şi veniturile Cabinetului de avocatură Vasile Gil, în sumă de 437.978 de lei.

Totodată, Codruţ Olaru a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), primind votul favorabil a 10 dintre membrii Consiliului, nouă votând "împotrivă". 

"Vă asigur că voi milita constant pentru apărarea independenţei sistemului judiciar. Nu putem, eu şi doamna preşedinte aleasă deja, să realizăm ceea ce ne-am propus fără sprijinul dumneavoastră. De aceea vă adresez rugămintea unei colaborări. Cred în ideea că succesul, atunci când va fi, va fi al Consiliului în integralitatea sa”, a spus procurorul Codruţ Olaru în prezentarea candidaturii sale.

Codruţ Olaru a fost, din mai 2013 până în 2016, adjunct al procurorului general al României, iar anterior, din 11 ianuarie 2007, a fost procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Foto: b1.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-05

In legatura cu acest articol...

UPDATE. CSM își alege noua conducere. Președintele Iohannis a fost prezent la ședință
Parerea ta...

FANE IPSOS
06 Ian 2018

FERICTA CISTIGATOARE , ALATURI DE NICOLETA TINT , FAC PARTE DIN GRUPUL ANTIREFORMATOR AL CSM . TINT , UNDE AM MAI AUZIT NUMELE ASTA CIUDAT ??? SINT SIGUR CA L-AM AUZIT RECENT , DAR IN CE IMPREJURARE ???
ANONIM
06 Ian 2018

Cucoana nou aleasa in fruntea CSM cu averi , culmea in TeleMORMAN este o apropiata a haznalei 3 unde a fost frenezie mare. Romania a PERDUT IAR CA IMAGINE .
INCEPUTUL LEGILOR
08 Ian 2018

Poate ii stie si pe uni dintre cei 15000 de absolventi ai universitati lui Dragnea de Alexandria , fara diploma de bac ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray