2020-02-18 03:10

CINSTE LUI! Berbeceanu mesaj către ministrul Justiției: „Nu vreau amnistie, nici grațiere! Vreau să fiu judecat!”

 |  11:55
CINSTE LUI! Berbeceanu mesaj către ministrul Justiției: „Nu vreau amnistie, nici grațiere! Vreau să fiu judecat!”

O poziție onorantă față de ordonanțele pregătite de PSD în domeniul Justiției o are fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu. Acesta este judecat într-un dosar pentru mai multe fapte, printre care luare de mită şi spălare a banilor. A fost în fond, dar procesul său continuă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Berbeceanu, potenția beneficiar al unei grațieiri, îi transmite ministrului Justiției, Florin Iordache, că nu are nevoie de „clemența” sa. „Nu vreau nici graţiere şi nici amnistie”, punctează Berbeceanu, care cere să fie lăsat să se apere, cu demnitate, în Justiție, singura cale pe care o vede pentru apărarea reputației profesionale.

Iată impresionantul mesaj al lui Traian Berbeceanu:

Stimate domnule Ministru al Justiției,Aș vrea să ajung ziua când, în dosarul în care am fost inculpat nevinovat, un complet de judecători ai Înaltei Curți vor pronunța o hotărâre definitivă! Aș vrea ca în acest fel să îmi fie apărate reputația și onoarea, să îmi fie redată demnitatea! Aș vrea să lăsați Înalta Curte să poata să facă asta! Eu nu vreau grațiere și nici amnistie, domnule ministru!Mi-aş dori ca cei care mi-au distrus viața și cariera să fie la rândul lor judecați până la capăt! Mi-aş dori domnule ministru, ca cei care mi-au hăituit familia, mi-au chinuit soția și copilul, mi-au umilit părinții, să plătească! Mi-aş dori ca cei care au dezintegrat cea mai performantă echipă a Poliției Române să fie judecați până la final! Nici pentru ei nu vreau, nici amnistie, nici grațiere! Ar fi normal, domnule ministru, ca cei care prin sfidarea legii i-au sprijinit pe ticăloșii care m-au executat și linșat public, aceia care au susținut abuzul în serviciu al acestora săvârșind alte abuzuri în serviciu, să ajungă să dea socoteală pentru faptele lor, chiar dacă prin acestea nu au creat un prejudiciu patrimonial!... Nu "banii" contează la acest gen de fapte, domnule ministru!Nu-mi răpiți acest drept, domnule Ministru al Justiției! Am așteptat și am sperat trei ani şi jumătate să se facă dreptate! Am fost ținut departe de locul meu de muncă, de echipa mea, trei ani și jumătate! Am făcut "naveta" sute de mii de kilometri între Instanțe și Parchete, am cheltuit, timp de trei ani şi jumătate, ultimul bănuț al familiei, pentru a putea să susțin prezența mea în proces! Trei ani şi jumătate este foarte mult, domnule ministru! Trei ani jumătate au fost o pedeapsă grea, domnule ministru, pe care nimeni nu a grațiat-o! A trebuit să o execut "zi la zi", domnule Ministru al Justiției!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-20Parerea ta...

CETATEAN
20 Ian 2017

CURAJ COMISARE BERBECEANU . NU TE LASA . DESFINTEAZA FRATIA MAFIOTA CARE SE ACOPERA LA BANDITIZM .DE GASCA .
BOGDAN
20 Ian 2017

Din pacate,cinstea,verticalitatea morala care nu se unduie dupa circumstante, simtul civic si dispozitia de sacrificare a linistii personale in beneficiul celor multi,nu este la fel de molipsitoare ca lasitatea,lacomia, coruptia si cinismul. Un DA aprobator pentru atitudinea domnului Berbeceanu si un Nu categoric gratierii si amnistiei rosii.
IONETE
20 Ian 2017

din pacate nu-i asa cinstit cum pare.a facut si el multe abuzuri.dar acuma pare marele cinstit
RADULESCU
20 Ian 2017

Domnule IONETE , argumentati ! Este posibil sa aveti dreptate , dar oferiti-ne si cateva lamuriri ,asa mi se pare corect .
MARIA
20 Ian 2017

Adevarul invinge intotdeauna.Curaj
DANIEL
20 Ian 2017

Eu așa cred,, Ionete" dragă , tu faci parte din gruparea aia mafiotă. și dacă argumentezi ceva, tot degeaba trăiești,,, in minciună
PETRICA
21 Ian 2017

Așa ar fi normal sa il lase să își ducă judecată pina la cap cei rai să plătească pentru mirsavile făcute să își ia răsplata ani grei de pușcărie pentru ce au făcut să răspundă nu spun că berbeceanu ar fi un sfint a făcut și el de-a lungul carierei sale în poliție poate nedreptate unora dar ar trebui să plătească cei vinovați dacă faptele sunt adevarate.
JEAN
21 Ian 2017

MARE OM...MARE CARACTER
PAVEL
21 Ian 2017

Dacă toții români ar avea o demnitate ca acest om am fi fost departe această țară! Domnule ministru,lăsați pe acest om să se apere cu demnitate în fața mafiei!
CROCODILUL FLAMAND
21 Ian 2017

BERBECEANU NU E UN CAZ IZOLAT.........INAINTEA LUI AU MAI FOST MULTI CA EL CARE AU FOST CHIAR SI ASASINATI DE CATRE ACEASTA MAFIE POLTICO-FINANCIARA...............ROMANIA A FOST 27DE ANI UN STAT MAFIOT.............SI MARE SCHIMBARE NU S-A FACUT...DOAR O MICA SCHIMBARE CU PRESEDINTELE JOHANNIS CARE NU E COMPLICE CU MAFIOTII..............IN REST TOTUL E CAM LA FEL............D-N-A UL A PESCUIT NUMAI PLEVUSCA PANA ACUM............RECHINII INCA SUNT PRINTRE NOI...SI NE SFIDEAZA
ROZALIA
21 Ian 2017

Jos pălăria față de asfel de oameni.Problema este sa aibă și judecători corecți, caci altfel se luptă cu morile de vânt, cum sânt mii de cazuri care sânt condamnați aiurea.Din păcate și intre judecători sânt care nu sânt ce ar trebui să fie și se tergiversează procesele zeci de ani.
ADRIAN
21 Ian 2017

Felicitari dle Berbeceanu! Sunteti un exemplu de demnitate si curaj asa cu ar trebui toti sa fim. Pentru mine sunteti deja un invingator indifferent ce va spune instanta (care sper ca va dovedi nevinovatia dvoastra). Va doresc sa aveti parte numai de oameni ca dvoastra.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine