2019-08-18 17:03

Cioacă spune că îi va lăsa fiului său moştenire chiloţii Elodiei

 |  19:17

PoliţistulCristian Cioacă s-a prezentat, ieri, la Judecătoria Braşov, unde s-a judecatprimul termen în dosarul de furt între soţi. Cioacă a venit la instanţă,însoţit de avocata sa Maria Vasii, la primul termen al dosarului de furt întresoţi, în care este acuzat că şi-ar fi însuşit bunuri ale soţiei sale dispărute,avocata Elodia Ghinescu, şi ale familiei acesteia, valoarea totală a bunurilor fiindevaluată la 700.000 de lei.

La ieşireadin sala de judecată, jurnaliştii l-au întrebat pe Cioacă dacă intenţionează sălase moştenire fiului său, Patrik, ceva din bunurile Elodiei. "Da,chiloţii", a spus Cioacă izbucnind în râs.Avocata lui Cioacă, Maria Vasii, a cerut în instanţă să se constatenulitatea absolută a actului de sesizare pe motiv că Cioacă era ofiţer dePoliţie Judiciară, iar cazul ar fi trebuit să fie instrumentat de ParchetulCurţii de Apel Braşov, şi nu de procuririi Parchetului de pe lângă TribunalulBraşov, ea invocând şi o excepţie de neconstituţionalitate în acest sens. Înschimb, avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, a spus că nu existănici o excepţie de neconstituţionalitate şi că totul este perfect legal,deoarece Cioacă a fost eliberat din structurile Poliţiei Judiciare. "Există o hârtie prin care Cioacă a fosteliberat din structurile de Poliţie Judiciară, prin urmare competenţa revine înmod legal Parchetului local", a spus avocata Radu. Instanţa a dat un nou termen de judecatăpentru data de 10 noiembrie.

Acuzat de furtul unor decoraţii militare şibunuri de 700.000 de lei

Procuroriidin cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au finalizat, în lunaaugust, rechizitoriul poliţistului Cristian Cioacă şi au dispus trimitereaacestuia în judecată pentru furt între soţi. Potrivit rechizitoriuluiprocurorilor, s-a constatat că Cioacă şi-ar fi păgubit soţia de bunuri învaloare de 500.000 de lei şi pe familia acesteia de bunuri în valoare de200.000 de lei, printre care decoraţii militare, fotografii vechi de familie,văl de borangic, costume naţionale, o haină de blană şi chiar rochia de mireasăa Elodiei. De asemenea, din cabinetul deavocatură al Elodiei Ghinescu au dispărut bunuri precum: cărţi de specialitate,diplome, mobilier şi laptop. Cioacă nu a oferit nici o informaţie desprelocurile unde s-ar afla bunurile. Mai mult, "pe parcursul urmăririipenale, el a refuzat să colaboreze cu organele de cercetare penală", semenţionează în rechizitoriu.

Bunurile au dispărut atât de la domiciliu,cât şi de la cabinetul de avocatură

Urmărieapenală împotriva lui Cioacă în acest dosar a început în septembrie 2009, cândfoştii săi colegi de la Secţia 3 Poliţie Braşov i-au adus la cunoştinţăacestuia, conform procedurii, că a fost începută urmărirea penală pe numele luipentru acuzaţia de "furt între soţi". Cioacă s-a ales cu un dosarpenal pentru "furt între soţi", după ce s-a constatat că toatebunurile care au aparţinut soţiei acestuia, avocata Elodia Ghinescu, audispărut atât din apartamentul comun, cât şi din cabinetul de avocatură alElodiei. Dosarul a fost deschis caurmare a unei plângeri formulate în 18 septembrie 2008 de către părinţiiElodiei Ghinescu, care au solicitat atunci punerea sub sechestru asigurător aapartamentului din Braşov a cuplului, pentru ca Cioacă să nu îl poată vinde,aşa cum intenţiona. Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioacădupă cel în care este acuzat de omorârea soţiei sale dispărute de la domiciliu,cel pentru violarea corespondenţei acesteia prin e-mail şi cel al cărui obiecteste anularea contractului de închiriere a garsonierei din cartierul Tractoruldin Braşov. După trei ani de căutări,trupul avocatei Ghinescu nu a fost găsit, iar soţul acesteia rămâne încontinuare principalul suspect în acest caz.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray