2019-12-13 16:13

Ciorbea sesizează CCR privind legea care nu-l lasă pe Dragnea să fie premier. Cum motivează Avocatul Poporului decizia

 |  18:16
Ciorbea sesizează CCR privind legea care nu-l lasă pe Dragnea să fie premier. Cum motivează Avocatul Poporului decizia

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, miercuri, la Parlament, că va trimite joi la Curtea Constituţională o sesizare în privinţa Legii 90/2001 care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Întrebat dacă va contesta legea 90/2001, Victor Ciorbea a spus: “De mâine încolo vorbim, dragilor”, potrivit News.ro.

Chestionat în continuare dacă sunt argumente să sesizeze CCR, Avocatul Poporului a răspuns: “O să vedeţi că sunt argumente beton în sensul soluţiei pe care o voi da mâine. V-am promis că după învestire. O să vedeţi câte texte din Constituţie, din diverse Convenţii internaţionale sunt încălcate în opinia noastră”.

Fiind întrebat dacă mâine trimite sesizare la CCR, el a răspuns:  “Da”.

Chestionat dacă legea 90/2001 încalcă convenţiile internaţionale despre care vorbeşte, Victor Ciorbea a răspuns afirmativ.

La întrebarea dacă contestă această lege, Avocatul Poporului şi-a nuanţat răspunsul: “Nu ştiu dragă, nu se ştie. Vom vedea mâine. Mâine după ce înregistrez la Curte, că e normal să ajungă la Curte mai întâi. O să primiţi foarte frumos, cu explicaţii, am făcut o sinteză de cinci pagini din 15, 17. Deci aveţi timp să extrageţi, să daţi tot ce este mai bun. E în temeiul acestei autosesizări despre care v-am anunţat”. 

În 19 decembrie, Avocatul Poporului a anunţat că decizia cu privire la constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001, care prevede că nu pot fi membri ai Guvernului persoanele care au fost condamnate, va fi luată după învestirea viitorului Guvern.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-04Parerea ta...

MAFIA IN FLOARE SI COLABORARE
04 Ian 2017

BA CHIORULE , MI SE PARE CA SI TU AI SEMNAT ACTE FALSE SI HOTI . TE DAI CU HOTI DE LA ORCINE ESTE LA PUTERE
ADRIAN
05 Ian 2017

Avem dovada vie a ceea ce poae face un credit bancar cu omul. Asta ca sa aiba bani de rata la banca trebuie sa ramana Av. Poporului, pentru asta e dispus, ca daca-i cere Dragnea, sa umble dezbracat in piele goala cu pene de gasca pe el. Esti jenant Ciorbea. Iti pui copii si familia in situatii penibile.
ALEXANDRU
05 Ian 2017

VICTORE AI DATO CU CUCU-NLEMNE SI VAI DE OULE TALE. TOT SINDICALIST UMIL SI VANDUT AI RAMAS. CUM POTI SA FII ATAT DE BATUT IN CAP SA-I PUPI POALA LUI DRAGNEA. BAI BAIATULE NE FACI BREASLA DE RAS . STAI DRACULUI IN BANCA TA ORI NU REALIZEZI CA ESTI TOTUSI AVOCATUL POPORULUI SI NU SLUGA LUI DRAGNEA. CE SA FACA DORNEANU TEMBELULE CARE ESTI? O SA-SI DEA SINGUR PESTE MANA CAND TOT EL A SEMNAT LEGEA ASTA IN ANUL 2000? IMI ESTE RUSINE SA MA LAUD CA AM FOST COLEG CU TINE. TI-AM MAI SPUS SI REPET > ACEL SCAUN NU ITI ESTE DAT PE VIATA. LASA-TI LOC DE BUNA ZIUA SI DE RESPECTUL OAMENILOR>
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray