2020-08-05 14:41

Clădirea-bombă din Sighet va fi demolată

 |  19:50
Clădirea-bombă din Sighet va fi demolată

Primăria Sighetu Marmaţiei a autorizat demolarea clădirii unde s-au produs exploziile, însă deocamdată nu se ştie dacă imobilul va fi demolat în totalitate sau doar parţial.

Primarul din Sighetu Marmaţiei, Eugenia Gojda, a semnat luni avizul de demolare. Edilul nu a putut să precizeze dacă imobilul va fi dărâmat în totalitate sau doar parţial, însă a spus că structura de rezistenţă a fost afectată de explozie, iar unul dintre pereţi a fost distrus complet de suflul deflagraţiei. „Ce pot să vă spun este că s-a intrat în interiorul imobilului, iar echipa ITM care a făcut acest lucru ne-a cerut, prin Servicul de urbanism, să eliberăm autorizaţie pentru demolarea imobilului. În scurt timp, urmează să procedăm la acest lucru, în aşa fel încât să asigurăm un front de lucru pentru muncitorii de la Berg Gaz care trebuie să repare conducta“, a spus primarul.

Cercetările în imobilul din Sighetu Marmaţiei în care s-au produs două explozii s-au făcut în condiţii foarte dificile întrucât au existat în continuare scurgeri de gaze, inclusiv luni, iar clădirea era pe punctul de a se prăbuşi, a declarat şeful Biroului Criminalistică din cadrul ÎCCJ, Marius Foitoş. El a spus că avaria s-a produs din cauza unei fisuri la îmbinarea în „T“ a conductelor de gaz de pe străzile Corneliu Coposu şi Gheorge Şincai. „A fost o fisură la sudura conductei mari, o fisură mare“, a declarat procurorul, precizând că respectiva bucată de conductă a fost ridicată, urmând să fie făcută o expertiză pentru a fi stabilite cauzele fisurării conductei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639554-05-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz