2020-02-28 12:48

Clarvăzătorul recidivist de la OTV a fost eliberat sub control judiciar. Doru Pârv este şi el liber

 |  17:47
Clarvăzătorul recidivist de la OTV a fost eliberat sub control judiciar. Doru Pârv este şi el liber

Doru Pârv, clarvăzătorul cercetat pentru şantaj alăturide patronul OTV Dan Diaconescu, a fost eliberat, ieri, sub control judiciar.Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, ieri, recursul declarat de DoruPârv împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 1 care îi respinsese, iniţial,cererea. Potrivit hotărârii instanţei, Doru Pârv are interdicţie de a părăsi municipiulArad, în afara situaţiei în care este chemat de cărte DNA pentru audieri. Deasemenea, lui Doru Pârv i s-a interzis să ia legătura cu Dan Diaconescu şi cucelelalte părţi din dosar.

Doru Pârv a fost arestat preventiv pe 23 iunie, alăturide Dan Diaconescu, prin decizia Judecătoriei Sectorului 1. Cei doi fuseserăreţinuţi de procurorii DNA, într-un dosar în care sunt cercetaţi pentru că l-arfi şantajat pe primarul unei comune din judeţul Arad, căruia i-au cerut 200.000de euro pentru a nu difuza un material compromiţător despre acesta. În locsă îşi exercite profesia de jurnalistpentru a informa publicul, Dan Diaconescu a înţeles să dobândească prin aceastaavantaje financiare în mod ilicit, au reţinut magistraţii JudecătorieiSectorului 1 în motivarea deciziei prin care l-au arestat preventiv pe patronulOTV. Despre clarvăzătorul Doru Pârv, coinculpat în dosarul şantajării unuiprimar arădean, instanţa reţine că şi acesta s-a folosit de statutul său derealizator tv pentru a obţine bani ilegal. Documentul face referire şi lainterceptările convorbirilor telefonice din acest dosar, din care reiese că DanDiaconescu nu era străin de „afacerea” a cărei miză era suma de 200.000 de eurocerută în schimbul nedifuzării anchetei despre modul în care primarul comuneiZărand a făcut avere. „Cu privire la persoana inculpatului Diaconescu Dan, instanţa mai reţine şi faptul că acesta esteo persoană publică care patronează două posturi de televiziune şi realizeazăemisiuni cu mare rezonanţă asupra publicului, dezbătând subiecte de larginteres. Inculpatul, în loc să-şi exercite profesia de jurnalist în scopulinformării publicului, a înţeles să dobândească prin aceasta avantajefinanciare în mod ilicit”, au reţinut magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 înmotivarea deciziei prin care l-au arestat preventiv pe Dan Diaconescu.

Profitor

„Contrar deontologiei profesionale, inculpatul a profitatde avantajele profesiei sale, înţelegând să valorifice informaţiile obţinute înaceastă calitate în interesul său personal, îngrădind libertatea psihică aaltor persoane. De asemenea, din datele dosarului reies indicii în sensul căaceastă conduită infracţională nu ar fi una izolată în cadrul postului deteleviziune OTV”, au mai reţinut magistraţii. Cu privire la clarvăzătorul DoruPârv, coinculpat în acest dosar, magistraţii reţin, de asemenea, că acesta s-afolosit de statutul său de realizator tv pentru a obţine bani în mod ilegal.„Beneficiind de imaginea creată prin intermediul unui post de televiziune,inculpatul Pârv Dorel a profitat de impactul deosebit pe care îl poate avea asupraoamenilor, folosindu-se de acesta pentru desfăşurarea unor activităţi ce intrăîn sfera ilicitului penal”, au motivat magistraţii arestarea preventivă aacestuia, făcând referire şi la faptul că Doru Pârv este recidivist, el fiindcondamnat anterior pentru furt calificat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-28

Mai multe imagini:
Clarvăzătorul recidivist de la OTV a fost eliberat sub control judiciar. Doru Pârv este şi el liber
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine