2020-01-26 01:35

Clipe teribile pentru Mircea Dinescu. Soția sa, Mașa, a murit la 58 de ani

 |  15:33
Clipe teribile pentru Mircea Dinescu. Soția sa, Mașa, a murit la 58 de ani

Soția scriitorului Mircea Dinescu, Mașa, a murit la vârsta de 58 de ani, după o luptă teribilă cu o boală gravă. Provenită din familia intelectualilor Elena Loghinovskaia şi Albert Kovacs, Maşa Dinescu era unul dintre cei mai valoroși și apreciaţi traducători ai dramaturgiei ruse. Incinerarea va avea loc miercuri, la ora 14,00, la Crematoriul Vitan Bârzeşti.

"Colectivul Teatrului Naţional Bucureşti anunţă cu tristeţe dispariţia prematură, la numai 58 de ani, a colegei noastre, Maşa Dinescu. A fost şefa Secretariatului literar, o bună cunoscătoare de teatru român şi străin, un om de o mare calitate profesională şi umană", potrivit mesajului publicat pe pagina de Facebook a TNB.

În momentul actual, în repertoriul TNB se regăsesc nu mai puţin de cinci spectacole a căror traducere îi aparţine: „Livada de vişini” de A. P. Cehov, r. David Doiashvili, „Revizorul” de N. V. Gogol, regia Felix Alexa, „Sinucigaşul” de Nikolai Erdman, regia Felix Alexa, „Terorism” de fraţii Presniakov, regia Felix Alexa, „UFO” de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop.

În alte teatre, traducerile sale au fost puse în scenă de mari regizori, cum ar fi Andrei Şerban sau Yuri Kordonsky, la Teatrul Bulandra sau la Teatrul Naţional din Cluj.

Foto: bzc.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine