2019-10-23 03:57

Coarnă, după PROTESTUL POLIŢIŞTUILOR: În sistemul de Apărare şi Ordine Publică şi în Sănătate, doar în STRADĂ se pot rezolva problemele

 |  18:35
Coarnă, după PROTESTUL POLIŢIŞTUILOR: În sistemul de Apărare şi Ordine Publică şi în Sănătate, doar în STRADĂ se pot rezolva problemele

Problemele din Sistemul de Apărare şi Ordine Publică şi din Sănătate se pot rezolva doar în stradă, a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, la finalul protestului organizat sâmbătă.

Acesta s-a arătat mulţumit de numărul de participanţi, care au demonstrat că "se poate" şi au înţeles că numai aşa pot fi rezolvate problemele.

"Sunt foarte mulţumit de numărul de participanţi. Oamenii au demonstrat că, în momentul în care există unitate, în momentul în care există coeziune, se poate şi au înţeles că numai aşa se pot rezolva problemele. La noi, în Sistemul de Apărare şi Ordine Publică, şi în cadrul Ministerului Sănătăţii doar în stradă se pot rezolva problemele, pentru că uitaţi-vă cu câtă indiferenţă ne tratează. Aceşti guvernanţi, acest PSD, partid de centru stânga, uitaţi-vă, priviţi indiferenţa lor, cu privire la problemele noastre. Ei s-au aşezat bine, temeinic, au bani prin conturi, prin străinătate. Aţi văzut că la Videle, cum plouă, se plimbă cu barca, pentru că banii pentru diguri au fost duşi în altă parte, de aceea ne tratează cu indiferenţă.(...) Poliţia este urâtă de infractori", a spus preşedintele SNPPC, potrivit Agerpres.

Coarnă a susţinut că autorităţile au temeri în momentul în care se aşează la masă cu un partener de dialog care a citit şi vine cu soluţii şi de aceea "închid porţile".

"Nu am primit nimic de la nimeni, absolut nimic de la nimeni, decât comunicări publice, gen "ce mai vrem, că ne-a mărit de 4 ori". Doamna Carmen Dan (ministrul de Interne n.r) confundă un spor cu mărire de salariu(...) sigur că au o temere să discute cu noi. Sigur că, în momentul în care se aşează la masă cu un partener de dialog social care ştie, a citit şi vine cu soluţii, au temeri şi au emoţii, de aceea închid porţile. Oamenii nepregătiţi închid porţile, ei sunt oameni mici pentru funcţiile acestea mari, au coborât funcţia la nivelul lor, dar ei trebuie să se ridice la nivelul funcţiei. Nu ai ce să discuţi cu ei, nu aveam nicio aşteptare. Am mers acolo (la Guvern n.r) doar ca să marchez momentul, să se vadă, că eram convins că fondul cauzei nu va fi rezolvat, pentru că ei nu stau în Guvern", a afirmat Corană, care a intenţionat să intre sâmbătă la discuţii la Guvern.

La rândul său, Gabriela Lică, reprezentantul medicilor anatomo-patologi, a declarat pentru AGERPRES că prin acest protest s-a vrut să se tragă un semnal de alarmă că prin Ordonanţa 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi prin Ordonanţa 79/2017 privind modificarea Codului fiscal "se distrug anatomia patologică şi medicina legală".

"Vrem să tragem un semnal de alarmă şi să aducem la cunoştinţă guvernanţilor că prin legea 153 şi ordonanţa 79 nu se va face decât să se distrugă anatomia patologică şi medicină legală, implicit sănătatea poporului român şi siguranţa poporului român şi dreptatea. Cele două specialităţi reprezintă baza medicinei şi baza justiţiei. Fără noi nu se poate. De ce spun acest lucru? Pentru că noi suntem un număr foarte mic, reprezentăm doar 0,7% din întregul sistem sanitar, suntem la jumătate din minimul necesar acestei ţări, de diagnosticele noastre depinzând sănătatea populaţiei. Noi suntem cei care diagnosticăm cancerul şi pe baza diagnosticelor se pot face numai intervenţiile mari chirurgicale şi tratamentele oncologice şi tot noi suntem cei care eliberăm certificatele constatatoare de deces, cauzele morţii şi facem expertizele medico-legale. Noi suntem cei care lucrăm în subsolurile spitalelor, iar condiţiile noastre, care ni s-au spus că "sunt de lux" şi pentru care avem anumite "salarii nesimţite", vă atragem atenţia că sunt cele în care respirăm numai formol şi substanţe toxice. Mirosul acestora se amestecă cu mirosurile cadavrelor în putrefacţie. Noi suntem cei ne întâlnim în fiecare dimineaţă cu moartea şi, cu toate acestea, tot noi suntem cei care dăm o şansă vieţii. Tragem un semnal de alarmă să nu dispară aceste specialităţi, pentru că atunci, implicit, va dispărea acest popor, pentru că un popor nu poate exista fără sănătate", a spus doctorul Lică Gabriela, anatomo-patolog şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor Medicilor Anatomo-Patologi din România.

Sindicalişti din poliţie, penitenciare şi anatomo-patologie au protestat sâmbătă în faţa Ministerului de Interne, începând cu ora 9:00. După trei ore, aceştia au plecat în marş spre Piaţa Victoriei, unde au protestat în faţa Guvernului, până în jurul orei 16:00, fiind nemulţumiţi de salarizare, precum şi de condiţiile de muncă. Potrivit lui Dumitru Coarnă, numărul protestatarilor s-ar fi ridicat la 10.000 de persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-24Parerea ta...

ANONIM
24 Mar 2018

A OMIS DIN MOTIVE OBIECTIVE SA SPUNA SI DE INVATAMANT....................
ANONIM
25 Mar 2018

Un animal asa gândește....unul cu capul pe umeri discuta si negociază dacă are argumente....numai animalele merg in turma si urla .......SICTIR COARNA
ANONIM
25 Mar 2018

DA CUM SA NU MERITE POLITIA SALARII MARI? DOAR SE CONFRUNTA CU PERICOLE MARI CUM VOR PUTEA ALTFEL CONFISCA URZICILE DIN PIATA ADUSE DE ''MAFIOATELE FOARTE PERICULOASE'' UNDE AU FOST MASCATII?UNEI VECINE I S-AU FURAT 8000 DE LEI BANI ECONOMISITI ANI DE ZILE DE EA SI DE CATRE FIUL SAU,, PENTRU A-SI REPARA CASA VECHE BATRANESACA CERCETAREA POLITISTILOR A CONSTAT INTR-O INTREBARE ;;NU VA INCHIPUITI CINE V-AR FI PUTUT FURA BANII? ATAT .SI NIMIC MAI MULT FEMEII DE AICI I S-A TRAS SFARSITUL FIIND SI IN VARSTA IAR FIUL INFARCT MIOCARDIC GRAV RAMANAND NEOM PE VIATA SI PORCII ASTIA UMFLATI INCULTI PROSTI CER SALARII DE MII DE EURO.PENTRU CEEEEE?
MARA
25 Mar 2018

Salarii mari pentru medici...... Pot avea salarii ca medicii din Elvetia ca tot niste ciubucari nenorociti raman incompetent si prost pregatiti in ale meseriei VAI DE NOI SI DE ROMANIA
BABA CEKISTA
25 Mar 2018

bei nea miticule, tu cam ce venituri ai, ai ??? sau, pentru mintea pe care o ai in cutie, ce parale iti intra in buzunar, luna de luna, indifferent ca le zici salariu, spor, indemnizatie etc ??? Cat ne costa moaca ta ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray