2020-08-10 01:28

Cod galben ANM de ploi torenţiale şi vijelii, până miercuri seară, în cea mai mare parte a ţării

 |  11:40
Cod galben ANM de ploi torenţiale şi vijelii, până miercuri seară, în cea mai mare parte a ţării

Meteorologii anunţă că, până joi seară, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării. De altfel, pentru ziua de miercuri a fost emis Cod galben de ploi torenţiale, cu adunarea unor cantităţi importante de apă, şi vijelii, în aproape toată ţara.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare privind manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la ora 23.00.

În această perioadă, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse care vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Totodată, disconfortul termic se va menţine ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

ANM a emis şi o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi însemnate de apă, pentru miercuri, între orele 12.00 şi 23.00, valabilă în aproape toată ţara.

În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei şi local în Oltenia şi Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz