2019-10-19 18:33

COD GALBEN de vijelii. Ce zone vor fi afectate

 |  12:38
COD GALBEN de vijelii. Ce zone vor fi afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, două atenționări cod galben de vijelii, pentru mai multe județe din țară, valabile până marți dimineață, la ora 06.00, potrivit Mediafax.

Prima atenționare cod galben de furtuni intră în vigoare duminică, la ora 16.00, expiră luni dimineață, și vizează județe din Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia.

Meteorologii avertizează că, până luni dimineașa, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Cea de-a doua atenționare cod galben de furtuni intră în vigoare luni, la ora 12.00, expiră marți dimineața la ora 06.00, și vizează județele din centrul țării.

Administrația Națională de Meteorologie transmite că, până marți dimineața, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

În paralel, este în vigoare și o informare meteorologică de vreme rea, până marți seara, la ora 22.00, când meteorologii avertizează că, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray