2020-01-29 13:11

Cod portocaliu de fenomene periculoase în România. Ce județe sunt afectate

 |  10:18
Cod portocaliu de fenomene periculoase în România. Ce județe sunt afectate

Natura s-a dezlănțuit pur și simplu. Deși ne aflăm în ultima lună de primăvară, județe întregi se află sub amenințare. Autoritățile sunt în alertă după ce meteorologii au instaurat un nou cod portocaliu de fenomene periculoase. Județe întregi sunt vizate de furia naturii.

Meteorologii sunt în alertă. Furia naturii pare că nu se mai oprește. După zile de grindină și tornade, urmează ce-I mai rău. S-a instituit un nou cod portocaliu de inundații. Județele Covasna, Harghita și Brașov sunt cele vizate. Aici se pot produce inundaţii locale, ca urmare a ploilor înregistrate în ultimele ore.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Valea Mare și Râul Negru – bazin superior amonte confluență cu râul Cașin.

Codul portocaliu de inundații pe râuri din judeţele Covasna, Harghita și Brașov este în vigoare marți până la ora 9.00. Sub cod portocaliu de inundații se mai află, începând de luni, râuri din judeţele Sibiu, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău și Vrancea, tot până marți la ora 9.00. 22 de județe din nordul și centrul țării sunt marți, până la ora 23.00, sub avertizare cod galben de ploi torențiale, anunță mediafax.

În Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

Ploile torenţiale au produs avarii reţelelor electrice, lăsând fără curent electric peste 2.000 de consumatori din judeţul Bacău. În Vaslui, zeci de locuinţe şi curţi au fost inundate, iar pe două drumuri circulaţia este îngreunată.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au anunţat, marţi dimineaţă, că, potrivit DelGaz Grid, patru localităţi sunt afectate total de lipsa energiei electrice (Helegiu, Deleni, Drăgugeşti, Bălăneasa), iar o localitate este afectată parţial (Livezi).

În total, este vorba despre 2.423 de consumatori care au rămas fără curent electric în urma ploilor torenţiale.

În judeţul Vaslui, râul Bart a inundat, în localitatea Băceşti, 15 locuinţe şi 26 de curţi, dar şi DN 15 D şi DJ 195 A, unde circulaţia este îngreunată, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine