2020-02-28 21:19

Codul Penal, Codul administrativ, Statutul aleşilor locali şi Legea Curţii de Conturi, pe ordinea de zi a CCR

 |  09:40
Codul Penal, Codul administrativ, Statutul aleşilor locali şi Legea Curţii de Conturi, pe ordinea de zi a CCR

Sesizările privind Codul Penal, Codul administrativ, Statutul aleşilor locali şi Legea Curţii de Conturi vor fi dezbătute în şedinţa de astăzi a Curţii Constituţionale.

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei CCR se află sesizarea formulată de PNL, PMP, USR şi deputaţi neafiliaţi la Legea de modificare a Codului penal, precum şi obiecţia formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie asupra actului normativ. Tot în legătură cu Codul penal, Curtea Constituţională va discuta şi sesizarea formulată de către preşedintele Klaus Iohannis.

Judecătorii constituţionali urmează să dezbată şi obiecţia de neconstituţionalitate referitoare la Legea privind Codul administrativ al României, formulată de un număr de 44 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal, Uniunii Salvaţi România şi Partidului Mişcarea Populară şi 6 deputaţi neafiliaţi. Pe ordinea de zi a CCR se află şi sesizarea preşedintelui Iohannis privind Codul administrativ.

De asemenea, tot în şedinţa de marţi, Curtea Constituţională urmează să ia în discuţie obiecţia preşedintelui Iohannis în legătură cu legea de modificare a Statutului aleşilor locali, precum şi sesizarea şefului statului privind modificările la Legea Curţii de Conturi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-16Parerea ta...

CURIOSUL
16 Oct 2018

LEGISLATIA SI NORMELE MENTIONATE TREBUIAU MAI INTAI DE TOATE DEZBATUTE PUBLIC, DE SPECIALISTI, PROFESIONISTI ETC. IN RO LEGISLATIA E DE TOT KKTUL, EA nu se regaseste nici in TARI DIN LUMEA A TREIA. Cum este posibil sa se mentioneze in CODUL PENAL pedepse-sanctiuni PENALE pentru JUSTITIABILII care potrivit activitatilor desfasurate sunt obligati sa respecte prevederile unor legi speciale SI in care NU sunt mentionate SI ACESTE sanctiuni-pedepse penale adaugate in CODUP PENAL PE SESTACHE din mers adica din intreresul unor TICALOSI CARE ISI ZIC GUVERNANTI SAU CONDUCATORI. ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine