2020-03-30 15:24

Colegii o plâng pe “fata cu părul de foc”. Era un Rac sensibil, ţinea tristeţea doar pentru ea

 |  19:34
Colegii o plâng pe “fata cu părul de foc”. Era un Rac sensibil, ţinea tristeţea doar pentru ea

Încremeniţide vestea că Mădălina Manole s-a stins din viaţă, mai mulţi artişti care aucunoscut-o pe cântăreaţă sunt de părere că optimismul ei afişat ar fi putut fidoar o aparenţă. Atât Anastasia Lazariuc, care a cântat deseori alături deMădălina, cât şi jurnalista Alice Năstase Buciuta, care a colaborat frecvent cuartista de-a lungul carierei sale cred că aceasta era o persoană extrem desensibilă, un Rac autentic bântuit de tristeţi care răzbăteau în muzica ei. MihaiTrăistariu, Andra şi Daniela Gyorfi nu-şi pot explica dispariţia voită a MădălineiManole, ieri, când ar fi trebuit să aniverseze 43 de ani de viaţă. Citiţi, maijos, ce au declarat pentru “Puterea” câţiva dintre oamenii care au admirat-o pe“fata cu părul de foc”.

Anastasia Lazariuc: Am încurajat-o,i-am spus că o să aibă copii

„M-a şocat, m-aîntristat foarte tare vestea morţii ei... Am lucrat mulţi ani împreună, amcântat împreună, am mers în turnee. Ea era în zodia Racului, ca şi mine, şi afost un om foarte special, dar şi foarte sensibil. Artiştii, în general, suntpersoane extrem de sensibile, şi Racii în mod special. De multe ori, suntfoarte optimişti şi pozitivi, iar tristeţea o ţin în sufletul lor doar pentruei... Cu siguranţă, că aşa a făcut şi ea, căci un om care recurge la un astfelde gest, nu o face din fericire. Eu şi Mădălina nu am fost prietene, însă ne-amadmirat reciproc şi ne-am înţeles foarte bine. Mi-aduc aminte, când neîntâlneam în turnee, mai stăteam de vorbă şi mi-a spus că mă admiră foarte multcă am reuşit în carieră şi am şi copii. Mi-a spus că şi-ar dori şi ea foartemult un copil, dar că nu poate avea. Atunci era cu Şerban (n.r., compozitorulŞerban Georgescu, decedat, la rândul lui). Am încurajat-o, i-am spus că esteîncă foarte tânără şi că poate avea copii, cu siguranţă. M-am bucurat, apoi,foarte tare, când a devenit mamă. Iar cu soţul ei se potrivea foarte bine, eraufrumoşi împreună. E foarte trist. Ziua de astăzi (n.r.,ieri) va rămâne o zineagră pentru mine şi cred că pentru toţi românii”.

DanBittman: Era o femeie foarte optimistă

„Din păcate, nu am apucat să cântămniciodată împreună, însă ştiu că era o artistă extem de talentată. Iar ca om,nu părea genul care să recurgă la astfel de gesturi extreme, ba dimpotrivă. Erao femeie foarte optimistă şi puternică”.

Daniela Gyorfi: Cine ştie ce era în sufletulei?

„Sunt absolutbulversată! De când am aflat, stau şi mă gândesc ce ar justifica gestul ei, mise pare inexplicabil, la prima vedere. Întotdeauna, mi s-a părut o tipăpozitivă, plină de viaţă, era drăguţă mereu... Dar sunt oameni care îşi ascundfoarte bine sentimentele, oameni care au mari probleme şi sunt tot un zâmbet,încearcă probabil să fie tari, până când, într-o zi, cedează. Nu mi s-a părutniciodată că ar fi un om capabil să încheie socotelile cu viaţa, dar cine ştiece era în sufletul ei? E un caz fără precedent în muzica românească, mi se parecumplit! Îmi pare nespus de rău pentru ea şi pentru familia ei!”

Andra: Mi-a făcut cadou o carte despre mămici

„Vai de mine... Încă nuîmi vine să cred! Eu am apreciat-o foarte, foarte mult, ba chiar, pe la 11-12ani, prima dată când am urcat pe scenă, am cântat o melodie de-a ei! Şi maiapoi, la fel, obişnuiam să-i când piesele, căci muzica ei e superbă. Estefoarte dureros, pe lângă faptul că am pierdut o colegă dragă, am pierdut şi omare, mare voce! Nici mie, nici lui Cătălin (n.r., Măruţă, soţul Andrei) nu nevine să credem! Îmi amintesc că a fost la nunta noastră şi mi-a dăruit douăcărţi: una de gătit şi alta despre cum să fii o mămică bună. Ea şi dorea taremult să aibă un copil şi mi-a spus şi mie atunci să nu stau, să nu aştept, săfac copii acum, cât sunt tânără. Era o femeie puternică şi foarte pozitivă, deaceea ne vine cu atât mai geu să credem...”.

Mihai Trăistariu: Tare mi-e milă deea, săraca...

„O ştiam pe Mădălina şiam respectat-o, întotdeauna, pentru felul în care şi-a făcut meseria. Ea era oartistă adevărată, cum nu prea mai există azi la noi. Nu venea cu fuste scurteşi decolteu, deşi era foarte frumoasă, ea venea cu chitara şi cu vocea eisenzaţională, o voce plină, puternică, pe care nu cred că o va uita cineva, vreodată!Cânta live excepţional! Şi să vedeţi cum făcea cu oamenii din sală, ţineapublicul în picioare ca o artistă de talie mondială, era grozavă! Tare mi-emilă de ea, săraca... Eu am jurizat mai multe festivaluri şi o mulţime detineri participau cu melodii de-ale ei! Sper să se facă un festival cu numeleei, merită, a avut multe şlagăre, a fost una dintre cele mai bune cântăreţe pecare le-am avut”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-11

Mai multe imagini:
Colegii o plâng pe “fata cu părul de foc”. Era un Rac sensibil, ţinea tristeţea doar pentru ea
zoom
Colegii o plâng pe “fata cu părul de foc”. Era un Rac sensibil, ţinea tristeţea doar pentru ea
zoom
Colegii o plâng pe “fata cu părul de foc”. Era un Rac sensibil, ţinea tristeţea doar pentru ea
zoom

Colegii o plâng pe “fata cu părul de foc”. Era un Rac sensibil, ţinea tristeţea doar pentru ea
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine