2020-04-05 19:48

Colonelul Sebastian Cucoș, trecut în rezervă. Cucoș a condus Jandarmeria la protestele din 10 august 2018

 |  18:35
Colonelul Sebastian Cucoș, trecut în rezervă. Cucoș a condus Jandarmeria la protestele din 10 august 2018

Colonelul Sebastian Cucoş, fostul şef al Jandarmeriei Române la protestele violente din 10 august 2018, a fost trecut în rezervă. Anunțul a fost făcut, miercuri, de ministrul de Interne, Marcel Vela.

„ Astăzi am luat o decizie foarte importantă. Având în vedere concluziile Comisiei medicale de la nivelul MAI și cererea ofițerului în cauză, începând cu data de astăzi (miercuri, 4 martie - n.red.), colonelul Sebastian Cucoș a fost trecut în rezervă”, a anunțat Marcel Vela în conferința de presă de la sediul MAI ținută pe tema evoluției coronavirusului în țară, alături de șeful DSU Raed Arafat.

Potrivit realitatea.net, fostul sef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, urmărit penal în dosarul 10 august, a fost detașat la începutul acestui an la Buzău, pentru trei luni, unde urma să îndeplinească activităţi specifice pe linia misiunilor de ordine publică. Detaşarea la IJJ Buzău a venit odată cu demiterea de la conducerea Jandarmeriei Municipiului Bucureşti. Detaşarea a devenit valabilă din data de 13 februarie 2020, Cucoş fiind încadrat la unitatea de jandarmi din Bucureşti. 

În august 2019, Sebastian Cucoş a revenit pe postul de director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, post ocupat în perioada iunie 2016 - august 2017, când a fost împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române.

La două săptămâni de la protestul violent, Sebastian Cucos a fost imputernicit, in 23 august 2018, in functia de prim adjunct al Jandarmeriei Romane, dupa violentele de la protestul din 10 august 2018. Aceasta imputernicire a expirat, prin urmare, revine pe functia de la Jandarmeria Capitalei.

În urma protestului din 10 august 2018 au fost deschise patru dosare penale. După o lună au fost puşi sub acuzare trei şefi de la Jandarmerie şi un secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Interne. Aproape 800 de protestatari au depus plângere oficială împotriva jandarmilor şi îi acuză de violenţă. De partea cealaltă, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi. Anchetatorii au audiat de atunci peste 1.100 de martori şi 500 de victime.

Cei 7 bărbați acuzați că au lovit-o pe femeia jandarm la protestul din 10 august 2018 au fost condamnați închisoare cu suspendare. Ștefania Nistor a cerut despăgubiri de 100.000 de euro. Femeia de 23 de ani a fost lovită cu pumnii şi picioarele de trei huligani în timpul protestului din 10 august 2018 și a stat apoi câteva zile în spital.  Ea va primi 10.000 euro de la trei agresori, după ce instanța a refuzat cererea jandarmeriței și a decis în urmă cu câteva zile că despăgubirile nu pot fi mai mari de 10.000 de euro.

În 21 septembrie 2018, Sebastian Cucoș a fost pus sub acuzare de către procurori pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participatie improprie la purtare abuzivă în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei - mai notează realitatea.net.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-04Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
04 Mar 2020

a scapat ieftin ca seful lui cel flausat e la tzuhausen.Intotdeauna cand executi ordine ilegale trebuie sa stii ca raspunderea va fi a ta nu a tembelului care ti-a dat ordin sa faci ilegalitati.In care regulamente militare spune ca folosesti armele contra unor copii care stau in carca parintilor?Si de cand jandarmeria este proprietatea privata a flausatului?In constitutie scrie ca nu faci politica sau actiuni pentru partide daca esti militar.Acum daca esti in rezerva fa-te bodyguardul flausatului,mergi la Jilava si pazeste-l de muste cu frunza de palmier
FANE GLONTZ
05 Mar 2020

PUTEM SA STIM SI NOI CE PENSIE VA AVEA CRIMINALUL ? DIN CE FONDURI VA FI PLATITA ?
ZIARIST
05 Mar 2020

Sa vezi ce firma de paza face .. Sau afaceri cu atabii , turcii , chinezii , le vinde si aranjaza jmenuri . Cineva este sofer la turci , lucreaza pentru ei si duce marfa de la ei , in tara fara acte sau misluite .. Ii ramine si lui 100 milioane pe luna cel putin
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine