2020-08-10 02:39

Comercializarea plantelor etnobotanice, interzisă în Braşov

 |  18:41
Comercializarea plantelor etnobotanice, interzisă în Braşov

Comercializareaproduselor etnobotanice de orice tip pe teritoriul municipiului Braşov a fostinterzisă, începând de luni, după ce primarul George Scripcaru a semnat odispoziţie în acest sens, deşi acesta anunţase iniţial că hotărârea va intra învigoare la 15 noiembrie.

Deciziaprimarului municipiului Braşov a venit ca urmare a creşterii alarmante anumărului de tineri care ajung la spital în urma consumului de substanţeetnobotanice, transmite corespondentul Mediafax. "Începând cu 8 noiembriese interzice comercializarea plantelor şi a substanţelor etnobotanice de orice tip pe razamunicipiului Braşov", se precizează în dispoziţia de primar. Tot de luni,acordurile şi autorizaţiile eliberate de Primărie pentru magazinele care vândproduse etnobotanice îşi încetează valabilitatea, urmând ca direcţiile,serviciile şi compartimentele de specialitate să ducă la îndeplinireprevederile dispoziţiei în perioada următoare. Reprezentanţii magazinelor carecomercializează produse etnobotanice spun că vor da în judecată Primăria.

Lasfârşitul săptămânii trecute, primarul George Scripcaru anunţa că autorizaţiilede funcţionare a magazinelor care vând substanţe etnobotanice vor fi anulate,iar comercializarea acestor produse va fi interzisă pe tot teritoriulmunicipiului Braşov, începând cu 15 noiembrie. Primarul preciza că va anulatoate autorizaţiile de funcţionare pentru aceste magazine şi nu va mai eliberaaltele.

Mediciide la Spitalul de Pediarie Braşov au primit la urgenţe, săptămâna trecută, şasecopii care consumaseră produse etnobotanice. Numărul tinerilor care consumă acestesubstanţe a crescut îngrijorător la Braşov, specialiştii afirmând că fenomenuleste din ce în ce mai greu de controlat. De asemenea, a crescut de la lună lalună şi numărul celor care apelează la ajutor din partea centrului, fiind vorbaîn special de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani. În Braşov existăopt magazine care vând produse etnobotanice, după ce, recent, au fost închisedouă astfel de unităţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-16Parerea ta...

TLPD
10 Noi 2010

ok...este o hotarare a consiliului local care interzice vanzarea de etnobotanice...si daca le vand ilegal din mana in mana, scara de bloc in scara de bloc ce mi se va intampla?....nu scrie nimic in articol si banuiesc ca de fapt hotararea se refera doar la societatile comerciale nu si la vanzatorii ambulanti de colt de strada
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz