2019-10-23 03:06

COMISIA de la Veneția a venit în România. Îngrijorări în privința unui proiect de LEGE controversat

 |  15:39
COMISIA de la Veneția a venit în România. Îngrijorări în privința unui proiect de LEGE controversat

Avocatul Poporului s-a întâlnit cu o delegaţie a Comisiei de la Veneţia, context în care a fost abordat subiectul proiectului de lege referitor la modificarea ordonanţei cu privire la asociaţii şi fundaţii, adoptat tacit de Senat.

"În cadrul întâlnirii, membrii Comisiei de la Veneţia s-au arătat îngrijoraţi în legătură cu conţinutul proiectului de lege referitor la modificarea Ordonanţei nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii (proiect adoptat tacit de către Senat şi aflat în procedură la Camera Deputaţilor). Delegaţii au precizat că au fost sesizaţi cu privire la faptul că proiectul sus-menţionat ar încălca standardele internaţionale în domeniu. Avocatul Poporului a declarat că instituţia nu are prerogative de examinare a proiectelor de lege aflate în procedură parlamentară. Victor Ciorbea a adăugat că, în faza procedurii parlamentare, iniţiatorii proiectelor pot consulta Avocatul Poporului, însă acest lucru nu s-a întâmplat în privinţa respectivului proiect de act normativ. Domnia sa a afirmat că, abia după adoptarea actului normativ de către Parlament, Avocatul Poporului poate efectua controlul de constituţionalitate şi conformitatea cu reglementările internaţionale", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, întâlnirea a avut loc luni şi din delegaţia Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia) au făcut parte Herdis Thorgeirsdottir - prim-vicepreşedinte al comisiei, Alice Thomas - expert, Ziya Caga Tanyar - administrator, Richard Clayton - avocat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray