2019-10-21 15:31

Comisia Europeană ne pune la PUNCT după criticile venite față de Raportul MCV

 |  19:22
Comisia Europeană ne pune la PUNCT după criticile venite față de Raportul MCV

După o zi în care Guvernul de la Bucureşti și nu numai s-a întrecut în acuzaţii şi denigrări la adresa Comisiei Europene după publicarea Raportului MCV, Bruxellesul reacţionează în exclusivitate la Digi24.

Întrebați de jurnaliștii Digi24, reprezentanții Comisiei au răspuns:

„Nu avem o agendă politică. Facem ce ni s-a încredinţat să facem la momentul aderării României la UE.

Comisia nu ţine cont de tabere politice. Încercăm mereu să prezentăm analize cât se poate de obiective şi de echilibrate asupra situaţiilor din cele două state membre. Evaluările pe care le-am făcut în rapoartele noastre au fost susţinute mereu de statele membre la nivelul Consiliului UE. Puteţi să vă uitaţi şi la analizele GRECO sau ale Comisiei de la Veneţia - toate arată aceleaşi lucruri.

După cum a spus ieri şi prim-vicepreşedintele Timmermans, MCV ajută, nu pedepseşte. Scopul este, desigur, să se facă progrese în vederea încheierii MCV. Comisia va face o nouă evaluare a progreselor în acest mandat.”

Acest răspuns vine după reacțiile urâte din partea politicienilor Puterii. Un cor de acuzații că instituțiile europene ne încalcă suveranitatea și ne spun cum să legiferăm. În ceea ce privește suveranitatea, ea nu poate fi deținută de un om sau o grupare, spune clar Constituția.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-15Parerea ta...

ANONIM
14 Noi 2018

BA NAROZILOR ; COPIATI O CONSTIRTUTIE A UNEI TARI , CARE VRETI SI ADAPTATI-O LA NOI . CONSTITUTIA LUI CUZA CE ARE , DE NU ESTE CORECTA ?
PSD
15 Noi 2018

sa vedem cu ce tupeu vor veni infractorii psd alde la alegerile europarlamentare din mai 2018.vor fi de rasul curcilor .luati cu oua clocite si rosii stricate.astia deja sunt pe campii.oricum sunt terminati.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray