2020-02-18 12:52

Comisia Europeană, scrisoare - AVERTISMENT de ultimă oră pentru România!

 |  18:42
Comisia Europeană, scrisoare - AVERTISMENT de ultimă oră pentru România!

Un nou semnal puternic de la Bruxelles. O scrisoare – avertisment semnată de trei oficiali din Comisia Europeană și trimisă săptămâna aceasta Ministerului Fondurilor Europene, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Oficialii de la Bruxelles avertizează că OUG 114/2018 conţine modificări legislative care contravin recomandărilor specifice făcute de Comisia Europeană în ceea ce priveşte modalitatea de verificare a eligibilităţii cheltuirii banilor europeni.

Un articol din OUG 114, introdus chiar în timpul ședinței de guvern din seara de 21 decembrie, ar putea duce la blocarea, cel puțin temporară, licitațiilor cu fonduri europene. Guvernul a mutat fără vreo consultare publică sau vreun anunț prealabil controlul înainte de publicare („ex ante”) al licitațiilor cu finanțare europeană de la Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP), la autoritățile de management ale programelor operaționale (AM-uri).

Prin scrisoarea trimisă de directorii DG Regio, DG Employment şi DG Internal Market către secretarul de stat Mihaela Toader se cere implicit renunţarea la modificările aduse prin OUG 114/2018, supranumită ”ordonanţa lăcomiei” în ceea ce priveşte controlul ex-ante al licitațiilor cu fonduri europene. Totodată, reprezentanţii comisiei îşi afirmă disponibilitatea de a oferi suport autorităţilor române pentru clarificarea problemelor legislative.

Ministerul Fondurilor Europene nu a răspuns întrebărilor trimise de G4Media.ro până la publicarea articolului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine