2019-10-21 16:03

Comisia Iordache: Prevederea care obliga magistraţii să se abţină de la manifestări defăimătoare, eliminată din Ordonanţa 92

 |  15:46
Comisia Iordache: Prevederea care obliga magistraţii să se abţină de la manifestări defăimătoare, eliminată din Ordonanţa 92

Comisia condusă de Florin Iordache a decis, marţi, eliminarea din Ordonanţa de urgenţă 92/2018 referitoare la modificarea legilor Justiţiei a prevederii potrivit căreia judecătorii şi procurorii erau obligaţi să se abţină de la manifestări defăimătoare la adresa celorlalte puteri ale statului.

Articolul abrogat prevedea că "judecătorii şi procurorii sunt obligaţi ca, în exercitarea atribuţiilor, să se abţină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare, în orice mod, la adresa celorlalte puteri ale statului - legislativă şi executivă".

OUG 92/2018, care modifică legile Justiţiei şi trebuia să intre în dezbaterea plenului Camerei superioare, a fost retrimisă Comisiei Iordache, pentru a analiza un amendament al CSM, care vizează personalul de la cabinetul membrilor Consiliului.

Potrivit adresei transmise Senatului, semnată de preşedintele CSM, Simona Camelia Marcu, amendamentul propune completarea art. 54 din Legea 317/2004 astfel: "În cadrul cabinetului membrului Consiliului pot fi prevăzute şi posturi de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor. Pe aceste posturi pot fi detaşaţi şi judecători sau procurori la solicitarea membrului în subordinea căruia este organizat cabinetul, care beneficiază de drepturile prevăzute de lege pentru judecătorii şi procurorii detaşaţi. Directorul de cabinet şi consilierii care nu au calitatea de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor beneficiază de drepturile salariale prevăzute de lege pentru consilierii preşedintelui CSM".

Preşedintele Comisiei, Florin Iordache, a precizat, însă, că acest amendament nu poate fi supus dezbaterii în acest for pe motiv că a venit prea târziu şi nu a putut fi discutat şi în Camera Deputaţilor. "A sosit târziu, niciun parlamentar nu şi-o însuşeşte (propunerea CSM - n.r.), nu o putem cuprinde aici pentru că am face ca întreaga lege să fie supusă controlului constituţionalităţii", a precizat Iordache.

Florin Iordache a arătat că acest amendament ar putea fi introdus într-o altă propunere legislativă.

Raportul Comisiei referitor la ordonanţa 92/2018 urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, care este for decizional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-04Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Votați-mi lungimea! Din spuma sofismelor politicii românești s-a născut argumentația în favoarea votului politic asupra solicitărilor Justiției „independente”. C-o fi, c-o păți, ca să evităm abuzurile, să nu generăm crize. Iar unii - mulți, din păcate - au rămas în prosternare: „Da dom'le, să știi că au și ăștia dreptate în felul lor!”
09 Iun 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray