2019-07-24 05:27

Comisia Iordache: Probele obţinute în mod nelegal nu pot fi folosite în proces, iar audierea nu poate dura mai mult de 6 ore pe zi

 |  13:30
Comisia Iordache: Probele obţinute în mod nelegal nu pot fi folosite în proces, iar audierea nu poate dura mai mult de 6 ore pe zi

Comisia specială pentru legile justiţiei a adoptat joi o serie de amendamente la proiectul de lege privind modificarea Codului de procedură penală, astfel că probele obţinute nelegal nu pot fi folosite în proces şi probele excluse din procedură se păstrează sigilate la sediul parchetului. De asemenea, PSD a propus ca audierea unei persoane să nu dureze mai mult de 6 ore pe zi, iar UDMR a propus ca înregistrările de pe camerele de supraveghere şi cele realizate în locurile publice să poată fi constituite ca probe.

Astfel, s-a decis că probele obţinute în mod nelegal nu pot fi folosite în proces, fiind “lovite de nulitate absolută”.

De asemenea, “probele şi mijloacele de probă excluse se păstrează sigilate la sediul parchetului, în ceea ce priveşte cauzele aflate în faza de urmărire penală, respectiv al instanţei, în cea ce priveşte cauzele aflate în curs de judecată”.

Totodată, PSD a propus un amendament care spune că audierea unei persoane nu poate dura mai mult de 6 ore din 24 de ore, iar perioadele de 6 ore nu pot fi consecutive, intervenind un interval de 12 ore.

Declaraţiile suspectului sau inculpatului vor fi înregistrate, la cerere, cu mijloace tehice audio şi puse integral la dispoziţiile apărării.

Înregistrările de pe camerele de supraveghere, precum şi cele realizate în locuri publice, pot constitui mijloace de probă.

În timpul votului, preşedintele Comisiei speciale, deputatul PSD Florin Iordache, i-a cerut deputatului USR Stelian Ion să îl dea afară din sală pe consilierul său. Ion a susţinut că are nevoie de consilier, iar deputatul Eugen Nicolicea i-a spus că este o ruşine a Parlamentului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray