2019-10-14 09:50

Comisia Iordache TAIE din atribuțiile președintelui Iohannis. Ce se va întâmpla cu numirea PROCURORILOR ȘEFI

 |  18:09
Comisia Iordache TAIE din atribuțiile președintelui Iohannis. Ce se va întâmpla cu numirea PROCURORILOR ȘEFI

Președintele României va putea refuza o singură dată și motivat numirea procurorilor șefi, potrivit unui amendament adoptat de Comisia Iordache la Statutul magistraților. În forma în vigoare, legea nu prevede de câte ori poate șeful statului refuza numirea procurorului general, procurorilor-șefi ai DNA și DIICOT.

Adăugarea sintagmei „o singură dată” a fost propusă de Florin Iordache (PSD), care este președintele Comisiei speciale.

„Preşedintele României poate refuza, motivat, o singură dată, numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1)”, este noua formă a alin. 3 art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor.

După mai multe ore de lucru în paralel cu ședința comună dedicată proiectului de buget pe 2018, Comisia parlamentară specială condusă de Florin Iordache (PSD) a dezbătut aproape două treimi din amendamentele propuse la proiectul de lege de modificare a Statutului judecătorilor și procurorilor. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-18Parerea ta...

PORCUL DE SERVICIU DELI-MORMAN
18 Dec 2017

sa mai dati un articol special in Constitutie...porcii din psdELI-MORMAN sunt deasupra legilor valabile pentru restul lumii
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Muică, ne-am ales... cu suspendare! Tulburare mare după decizia CCR de a declara neconstituționale modificările la Legea Statutului aleșilor locali. Nu l-am văzut pe președintele Iohannis că s-ar bucura de victoria repurtată. Nici românii nu vor observa că a reușit să împiedice o lege strâmbă, pentru că discuția se concentrează pe efectele deciziei CCR, cum era de așteptat. Notă mică la comunicare, președintelui
06 Iul 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray