2019-08-19 04:57

Comisia Veneția, raport DEVASTATOR pe Legile Justiției. Care sunt RECOMANDĂRILE

 |  16:25
Comisia Veneția, raport DEVASTATOR pe Legile Justiției. Care sunt RECOMANDĂRILE

Comisia de la Veneția recomandă autorităților române să modifice complet amendamentele aduse ambelor coduri, penal și de procedură penală, printr-un proces de consultare cuprinzător și să vină cu propuneri legislative coerente și solide care să aibă sprijinul larg al societății românești și care să respecte standardele europene și deciziile Curții Constituționale.

 Comisia de la Veneția a adoptat - cu anumite amendamente - opinia preliminară comunicată în iulie în privinţa a trei proiecte de lege privind modificarea statutului judecătorilor și procurorilor, organizarea judiciară și a CSM. Această opinie critică aceste legi care vor afecta eficienţa, calitatea și independența actului de justiție, cu consecințe negative în lupta anticorupție. Cele trei legi au fost deja promulgate și produc deja efecte.

Consiliul de la Veneţia îşi exprimă îngrijorarea faţă de multele amendamente aduse Codului penal şi a Codului de procedură penală, pentru că acestea slăbesc în mod serios funcţionarea eficientă a sistemului judiciar în lupta anticorupţie și în combaterea infracțiunilor violente și a criminalității organizate.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, prezent la şedinţa Comisiei de la Veneţia, susţine într-o postare pe Facebook că forul european cere României să abroge prevederea legislativă care priveşte pensionarea magistraţilor. 

Comisia de la Veneţia a apreciat soluţia ordonanţei de urgenţă care amână prevederea privind pensionarea magistraţilor, însă cere textul integral al ordonanţei de urgenţă pentru avizarea formală. 

„Comisia de la Veneția! Avizul CV reține soluționarea temporară a problemei pensionării magistraților, prin amânarea momentului intrării în vigoare a soluției legislative. Se recomandă abrogarea acestei soluții legislative. OUG pentru legile justiției va fi transmisă, în mod formal, către CV pentru emiterea unui aviz!”,  a scris Tudorel Toader în postarea de pe Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-19Parerea ta...

ANONIM
19 Oct 2018

Comisia de la Venetia a luat act de distrugerea sistemului judiciar de coalitia TOXICA PENTRU EUROPA psd-alde-udmr- minoritati. In Romania coalitia toxica mitueste cu pensii speciale pe toti borfasii din ccr , av. poporului , primarii , senat , cam. derutatilor. Rolul acestei mite pe bani publici este acoperirea hotiilor puscariasului draKnea si a camarilei bolsevice.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray